dinsdag 27 mei 2008

de 27ste!

Iedere 27ste van de maand is de grote markt in Rouillac, waarbij je moet denken aan alles te koop dat los en vast zit, inclusief paarden, ezels, geiten, kippen.
Ik was er al een tijdje niet geweest en samen met vriendin Karin de markt 'onveilig' gemaakt. Helaas begon het later te regenen dus waren we wat sneller klaar met geld uitgeven.
Vanmiddag met vriend Patrick een bed opgehaald, want dit weekend zitten we mudje vol; inclusief een een persoonsbed in een van de kamers en een baby! Gelukkig brengen de ouders zelf de baby spullen mee dus dat scheelt ons weer in opmaken. Jammer genoeg is het maar voor 1 nacht maar volgend weekend is het hetzelfde laken en pak, alleen dan zonder baby. Gebruik gemaakt van het feit dat Patrick een bestelbusje heeft, heb ik nog een picnicset (of wel een biertafel Ineke!) gekocht. Het was een aanbieding die morgen pas in zou gaan; het scheelde toch zo'n 18 Euro....en ervaring leert toch ook dat als je vraagt of het nu niet voor die prijs mag en 'n beetje zielig kijkt en nu de 'camion' met sterke vriend hebt en morgen niet....het dus lukt. Allemaal weer blij.

Ook de mevrouw van de gluten-vrij heeft weer geboekt hier voor deze week nog, inmiddels heeft ze ook haar boeking alweer veranderd, maar als het goed is komt ze donderdag. Ook wil ze graag weer een omelet met kruiden hebben en of Darren nog een creme brulee kan maken; dit laatste wordt moeilijk en ik ga natuurlijk niet voor 1 persoon dit maken....dus heb ik haar gezegd dat het waarschijnlijk een ander dessert wordt maar wel zo lekker.....:-). Heb nog geen flauw idee wat.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Franca,
Ja het was warm op 't dak vandaag, én goed nieuws, aan onze grootste kersen boom beginnen de kersen ook al te kleurenheb ik deze namiddag gezien toen ik toch even een wandeling met Bas & Belle ging maken. De laatse dagen hebben we een andere toer gemaakt op de wandeling, om Belle weer niet stinkend te laten aankomen.
Daardoor had ik het nog niet gezien dat ze begonnen kleuren.Het zijn de kersen die over de omheinig hangen welke beginnen te kleuren. Maar jullie waren eerst met kersen..Jan

René van Gellekom zei

Als je het op een bepaalde manier uitspreek kun je die mevrouw van die gluten(of juist niet) een adelijk tintje geven.

Mevrouw GloetenFray

Hahahahha(ja ik bedenk ze waar je bij staat hoor!)

Porter Family/Au Bellefleur zei

@Jan,
Gelukkig maar bij jou ook, want onze 2de kersenboom staat ook al te popelen om geplukt te worden. Maar..jij hebt de 1ste aardbeien! Eerlijk is eerlijk!

@René, ja ik weet hoor dat je ze ter plekke verzint. :-)
En dat is juist zo leuk; hopelijk schiet ik morgen niet in de lach..., maar ik zal vast aan je denken!
Overigens krijgt ze dus geen dessert van Darren, maar ijs en meringue, geschaafde stukjes chocola en slagroom met jawel geflambeerde kersen uit de boom van Jan...eh van ons....geintje!

Anoniem zei

Le vingt sept,toen jullie moesten gaan lopen in Rouillac zijn wij moeten afdalen. De ene wegens te nat, de andere wegens te glad.
Straks komt Mick de nokpannen nog aancementeren en kunnen we ons terug in de agrarische sector begeven. Het gras, het onkruid,de slakken, de afgevreten boontjes,de kersen,én de prmeur aardbeien, groetjes Jan

Anoniem zei

Heerlijk he, dat gesjouw met bedden. Hier ook steeds: 3 pers kamer voor 4, 2 per voor 3 + baby enz,. En als we dan geen gasten hebben komt onze zoon met kleinkind, dus weer bedje erbij (maar dat is natuurlijk heerlijk).
Maar je moet maar zo denken: al die bedden brengen gasten, en dus geld, en dus reklame enz. Oftewel: het loopt dus toppie bij je!

Toetje klinkt wel ERG lekker!!!

Porter Family/Au Bellefleur zei

Ja en vandaag, ook neen moeten verkopen, we zijn vol!