maandag 31 maart 2008

Zomertijd

Ook hier heeft de Zomertijd, qua uur meer dan temperatuur en zon, haar intrede gedaan. Altijd weer even wennen, 's avonds langer licht en 's morgens langer donker. Voor Fleur is dit weer helemaal niets, want waarom moet ze naar bed als het nog licht is? Nu had ik haar net in een fijn slaapritme tussen 19-20 uur slapen, en om half 9 is mademoiselle nog helemaal op. Uiteindelijk heeft het nog weel een hele tijd geduurd voordat ze in slaap is gevallen.
Omdat we zonder manlief/vaderlief het weekend door moesten brengen, hebben we er het beste maar van gemaakt. Zaterdag, prachtig weer, werd ik al om kwart over 7 tegen m'n buik aan geschopt (voor de lolbroeken onder ons; nee ik ben niet in verwachting) met de mededeling dat Fleur wilde opstaan. Ok...uiteindelijk gingen we dus pas om 11:30 op pad, want ze moest eerst nog ontbijten, spelen en spelen en ... jawel...spelen...
Bij de Mairie de brochures afgeleverd, daarna in de speeltuin geschommeld en gedaan in Cognac, waar een (Engelse) vader was met 2 dochtertjes (moe zat misselijk te zijn in de auto) en wij dus! Daarna naar het 'restaurant' met de M, maar eerlijk is eerlijk we waren te laat voor de lunch en om half 2 kan je het dus schudden. Voordeel was wel weer dat we lekker buiten konden 'lunchen'. Daarna nog even naar het Park in Cognac, foto's genomen voor de nieuwe website en om 4 uur vond ik het wel welletjes. Lekker naar huis, naar de 'Nancy's' gekeken op de BBC, en lekker slapen.
Zondag was sop/mopdag. Fleur heeft lekker meegeholpen en eind van de middag hebben we lekker de haard aangestoken, Fleur heeft de borrel verzorgd inclusief alle kaarsen en zo hadden we het samen toch knus.
Bij de haard hebben we haar boek gepakt dat ze o.a. van ons had gekregen toen ze 5 werd; daarbij kan je namelijk wat invul dingetjes doen; zoals:

-Wat is je favoriete eten? antw: poffertjes
-Wie zijn je vriendinnetjes? antw: Hugo (ja is een jongen), Lucile, Jeanne
-Wat is je favoriete kleur? antw: goud (het was altijd rose....)
-Wat wil je later worden? antw: mijzelf (dat is het al 2 jaar)
-Wat is je favoriete song? antw: .............(nog niet ingevuld want het zijn er zoveel, van I'm still standing van Elton John, tot There's a whole lot of loving van the Guys 'n' Dolls, en Waterloo van Abba, oh en I'm a train van Albert Hammond, oh ja en Teleromeo van K3, oh en natuurlijk ook Living Doll van Cliff en the Young Ones...en ook Julien Clerc (al is het alleen maar voor maman)....
Uiteindelijk werd het: 'Wind the puppet up'
-Wat is je favoriete boek? antw: Spot the dog
-Waar bestaat je familie uit? antw: Oma, papa en mama
-Wat is je lievelingsdier? antw: paard
-Wat is je droom als je groot bent? antw: naar het strand gaan
-Welke bloem vind je het mooist? antw: tulp (uiteraard)
-Om welk grapje moet je het meest lachen? antw: Come Come cambembert, kaka wet camembert.
-Welke sport vind je het leukst? antw: voetbal
-Welke tekenfilm vind je het leukst? antw: Winny l'ourson (Winny the Pooh/Pooh Bear)

Nu dat geeft alleen al stof tot nadenken.

Ook dit weekend nog 2 boekingen erbij; 1 dame met een gluten vrij dieet, dus ik heb ook mijn blogvrienden in Duitsland en Oostenrijk benaderd; zij hebben namelijk een hotel, voor meer tips en recepten. En inmiddels ook van alle2 gekregen, waarvoor nogmaals hartelijk bedankt.

2 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Je treft het maar mooi met zo een gezellige meid als dochter. Aan de andere kant treft die dochter het ook met zo een gezellige meid als moeder.

Vanuit een zonnig Zeeland
Groetjes

Porter Family/Au Bellefleur zei

Dank je René! We hebben inderdaad een hele gezellige dochter. Lees m'n stukje maar over familiebezoek uit Nederland.