dinsdag 11 maart 2008

Tips gevraagd

In ons privé vertrek staat een satelliet televisie. Nu kwamen de gasten al om half 9 's avonds terug van hun diner en de vrouw kondigde aan dat ze tv wilde kijken.
Fleur en ik zaten daar dus, en dit overviel me en ik heb haar 5 minuten gevraagd zodat we wat konden opruimen. Dientengevolge zaten wij in de slaapkamer en zaten ze later alle drie tv te kijken, tot half 12. Ze wilden niets drinken, dus die verdiensten hadden we niet.
Op onze site hebben we wel melding gemaakt dat voor belangrijke gebeurtenissen in de wereld (Olympische Spelen, e.d.) we een tv hebben.
In de nabije toekomt willen we wel een tv-dvd op de kamers zetten, waar je dus alleen dvd's kunt kijken. Niemand wil hier alleen Franse zenders ontvangen op hun kamer en wij willen geen kijkgeld betalen.
Zat zelf te denken om met verlenging van snoeren de tv dan tijdelijk in de gasten lounge te plaatsen. 2 TV's is geen oplossing ivm schotels, etc.

Iemand een idee? Want ik voel er niets voor om uit m'n eigen kamer te worden verjaagd.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Franca,
Indien mogelijk in de huisindeling, één extra schotel TV in de gezamelijke TV-room voor alle chambres d'hotes samen. Jij gerust en de andere gasten mogelijkheid tot kontakt maken met elkaar.
Jan Faes

Porter Family/Au Bellefleur zei

Eigenlijk Jan, zit ik niet te wachten op nog een schotel; we hebben er al 2, voor de Franse zenders en 1 voor de Engelse zenders.
En dan nog, welke keuze ga je maken, Engelse zenders of Nederlandse (waarvoor je weer extra moet betalen)zenders? De Fransen willen misschien tv 5, Moeten we dadelijk 5 schotels! Of je zit weer met skyboxen e.d. met adres in NL/UK vanwege betaling.... En 'er is toch niks op tv'!!!
Ook gezien het kostenplaatje, want we waren veel geld kwijt voor de 2 schotels en uiteindelijk heeft een kennis van ons de Engelse zenders geinstalleerd, omdat de installateur beweerde dat dat niet kon, dus zaten we met allerlei Duitse en Arabische zenders, want voor de Nederlandse moest je ook nog eens extra betalen.

Ik denk dat het een kabeltje doortrekken wordt, zodat we de tv 'om de hoek' kunnen zetten en anders halen we vermelding van tv af van internet en brochures.

Anoniem zei

Mmm... dat zou ik echt nooit toelaten: my home is my castle, zelfs mijn personeel heeft mijn woonkamer nog nooit gezien.

Wij hebben net als jullie 2 schotels: 1x Astra 1 voor de duitse en NL kanalen en 1x Astra 2 voor de engelse netten. Je kunt op 1 zo'n schotel meerdere tv's aansluiten, mits je voor allemaal maar een decoder-kastje hebt. Bij de Mediamarkt enzo verkopen ze pakketjes inklusief 4 of 8 decoders (dat is geloof ik het maximale op 1 schotel). Je hoeft echt geen extra schotel neer te zetten, je moet gewoon een extra kabeltje leggen vanaf je LNB. Daar bestaan allerlei hulpstukken voor, zoals splitters. Hoe het helemaal precies zit, weet ik niet, want wij hadden 18 aansluitingen nodig, en dan moet er echt een expert bij komen, maar bij een goede mediazaak weten ze het wel.

In ons eigen privé hebben we een decoder met opening voor een smartcard, en wij hebben een semi-legale nederlandse kaart op het adres van onze ouders in NL. Dit weten de gasten echter niet, want we kunnen echt niet voor alle gasten abonnementsgeld gaan betalen. Die hebben een decoder op de kamer staan zonder 'slot' die alleen Free to Air kanalen ontvangt. Daar zit een menigte duitse, franse en spaanse kanalen op en via de Astra 2 krijgen ze BBC en ITV. Alleen de nederlandse omroepen doen zo moeilijk, voor de rest heb je honderden free to air zenders. En onze nederlandse gasten klagen niet, via de Astra 1 krijg je BVN, hebben ze toch gratis ned tv! Je hebt dus de keus om een andere (lees: goedkopere) decoder neer te zetten dan je zelf hebt.

Wat betreft Kijk- en Luistergeld zijn er 2 overwegingen:
-je verdient veel meer geld als je adverteert met een tv, die ook echt 24/7 voor de gasten ter beschikking staat. Het zal je verbazen hoe belangrijk mensen het bij boeking vinden en hoe weinig er naar gekeken wordt.
-in Duitsland en NL moet je Kijk- en Luistergeld betalen zodra er in een ruimte een TV aanwezig is, dus ÓÓK als deze NIET is aangesloten op een antenne/kabel/satelliet, zoals jouw idee van een TV/DVD. Ben je bovendien van plan om DVD's uit te lenen aan de gasten? Dan ben je volgens de wet ineens een videotheek of bioscoop (zelfs als je de gasten niet laat betalen) en krijg je hele grote problemen met de franse equivalent van de Buma Stemra.

Porter Family/Au Bellefleur zei

Bedankt Natascha voor je reactie!
Oh, had met die dvd recorder nog niet aan dat soort Wetten gedacht eerlijk gezegd. Maar ja nu je het zegt, staat er altijd vermeld 'huiselijke kring'. Hmmm, nou stof voor het weekend om over na te denken lijkt me.