dinsdag 4 september 2007

Supergrote Brocante

Zondag jl. was het weer zover; ik had op de kalender op internet gezien dat er een 2-daagse brocante 'in de buurt' was. 'In de buurt' betekent als je linea recta er naar toe rijdt, een half uur.
Dus Fleur, m'n moeder en ik vol goede moed naar Massac. Na een half uur daar aan te zijn gekomen, bleek het gehucht totaal uitgestorven. Een dag ervoor had ik nog van Madame Jubert (de tante van Jean-Luc van de gîte) gehoord dat die gigantisch groot was. Hmmmm niets te bekennen en volledige zondagsrust. Gelukkig was Darren weer in Engeland en kon voor mij even op internet kijken; na veel vijven en zessen, bleek het MaRsac te zijn en geen MaSsac! Auto weer gekeerd, bijna langs huis gereden, en een uur later waren we op de plaats van bestemming. Bij deze brocante moesten we 3 Euro entrée betalen per volwassene; het moest dan ook wel erg bijzonder zijn. Groot was het in ieder geval wel en rond lunchtijd stonden er voor het buffet en de patatkraam enorm lange rijen, dus ons niet gezien. Dan verkochten ze ook nog stokbrood zonder iets erop; daar was het niet druk! Maar gelukkig was er nog een crêperie en daar hadden we geen spijt van. Wat we verder hebben gescoord? Een scooter met een popje erop, die als je de batterijen erin doet het zou moeten doen....een barbie fiets, een ouderwetse poster (formaat 3xL)die aan 2 kanten is opgeleukt met voorstellingen. Enerzijds een kermis en aan de andere kant een markt. De markt gaat het worden. Inmiddels lijst gekocht en nu nog een geschikte plaats vinden. Dus moe en voldaan nu wel linea recta naar huis gereden in 30 minuten!
Thuis gekomen, werkte -ondanks dat ik de batterijen er goed in had gedaan- de scooter niet en de barbie kan niet bij de trappers........ Maar ach voor respectievelijk 3 en 1 Euro kan je niet de hoofdprijs verwachten.

Geen opmerkingen: