zondag 2 september 2007

Komen en Gaan

Fleur's 1ste week school, La Rentree, zit er weer op en het is prima gegaan. Voor het eerst is ze hele dagen gegaan en ze heeft zich er prima doorheengeslagen. Echt een dochter van ons! Ze heeft het Frans alweer wat opgepikt en gilt net zo hard met het buiten spelen als haar vriendinnen. Darren was getuige, want die was op het dak bezig om een antennekabel aan te sluiten voor de tv en hij zag en hoorde haar. Overigens sneeuwt het op de tv, dus.....geen succes.
Darren is gisterenochtend voor dag en dauw weer vertrokken, na 3 weken, naar Engeland, dus dat is weer even wennen. Vandaag heeft hij een drink gepland in de pub met wat vrienden, dus nog even een leuke afsluiting van de vakantie voor hem. Ik hoop dat hij dan ook wat lekkers eet. Die gezellige Engelse pubs mis ik wel.....

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je onze logs wel eens leest, weet je dat wij al 8 maanden een gevecht leveren met satellietschotels en -monteurs om de BBC in te stellen. De sneeuw bij jullie verbaast mij dan ook niets.

Je hebt een behoorlijk grote schotel nodig om dit voor elkaar te krijgen, wij hebben een schotel van 1.20m (maar wij zitten natuurlijk wel wat oosterlijker, dus misschien werkt een meter bij jullie). Dit omdat het signaal van BBC en ITV heel erg zwak is. Wat bij ons wel goed werkt is BBC Channel Islands en ITV Channel Islands. Dit omdat het uit te zenden signaal sterker is. Zelfs als we een ontvangst heben van 19% op BBC London, doen deze stations het vaak wel. Voor jullie zal dit vast werken, gezien hoe dicht jullie bij de Channel Islands zitten. Ook moet je alles instellen bij een beetje grijs weer, zonder regen of wind, dan doet hij het het beste. Mijn ervaring is dat de BBC het overdag veel beter doet dan 's avonds, dan is het eigenlijk knudde.

Verder is een dubbel-LNB echt hopeloos, als je de Astra 1 goed hebt ingesteld, doet Astra 2 het niet, en andersom. Veel verkopers weten ook niet wat ze verkopen: zo hebben wij eerst spullen meegekregen van de Media Markt voor de Astra 3 "want dat had je als buitenlander nodig". Ja, wel als je een Turk bent ja! De monteur hier heeft vervolgens de decoder laten zoeken op Hotbird 1 ipv Eurobird 1/Astra2, en die staat net een paar procentjes uit het lood.

Op internet kun je door wat rond te surfen veel tips van lotgenoten vinden, en misschien een betrouwbaar adresje van iemand die weet wat hij doet. Wij hebben uiteindelijk een bedrijfje van en engelsman in München gevonden die telefonisch gratis heel veel hulp heeft gegeven (maar die weet natuurlijk alleen alles over de situatie in Beieren).

Als het nou echt niet lukt, kun je besluiten alleen voor Astra 1 te gaan en illegaal een smartcard bij Canaal Digital in NL te bestellen. Dan heb je in ieder geval Discovery Channel en BBC Prime, plus alle nederlandse kanalen. Free to air heb je dan ook Sky News.

Porter Family/Au Bellefleur zei

Bedankt Natascha voor je uitgebreide informatie. A.s. vrijdagavond komt er een man van de tv-shop en dan hoor ik wat meer.