dinsdag 8 september 2009

Van bedden tot water

De afgelopen week stond in het teken van bedden, water en eindeloos geduld opbrengen. Maandagochtend werd plots het water afgesloten en dat is heel vervelend als je nog druk bezig bent met het schoonmaken van de nieuwe gastenkamer 'Arc en Ciel'. Gelukkig waren de gasten uitgecheckt en waren de was/vaatwasmachines nog niet aan. Bij navraag, want ze waren om de hoek aan de weg bezig, zou het nog een half uur duren. Nou eind van de middag hadden we weer water. Maar...de druk was erg laag geworden tot een onacceptabel niveau. De volgende dag maar even afgewacht of het zich zou herstellen en of er nog meer buren waren die last hadden.
Na wat navraag bleek dat ik inderdaad niet de enige was. Bij mijn buurman die op de begane grond een gîte heeft -zelf woont hij er boven- bleek als de kraan beneden openstond, hij zelf geen water had. De volgende dag kwam er al een monteur van het waterbedrijf kijken en testen...niets gevonden dus...neehee ik heb ook niets gedaan aan de kranen, leidingen en weet ik veel. Eind van de dag werd ik nog gebeld dat er de volgende dag om 10 uur iemand zou komen....nou vergeet het dus maar...de hele dag voor niets zitten wachten....grrrrr! Gisterenmiddag toen ik Fleur uit school ging halen, kwam er onaangekondigd weer zo'n wagentje van de watervoorziening aangereden. Ja meneer ik heb vrijdag de hele dag op u gewacht, nu wacht u maar 10 minuten op mij. Nu blijkt dat wij alle kranen los moeten schroeven om dat 'zeefje' schoon te maken en de kraan dus voluit moeten laten lopen en dan moet het euvel verholpen zijn.
Weer iets op de ellenlange lijst. Overigens zou ik anders vandaag (ze zijn weer open) naar de Mairie zijn gegaan om m'n beklag te doen over het 'watermanagement'. Maar goed dat kan dus geschrapt worden.

Bedden; ook zoiets.... We hadden 2 kingsize bedden (ijzeren ombouw/bodem/matras en nachtkastjes) besteld bij een firma onder die voorwaarden dat het uiterlijk afgelopen vrijdag geleverd moest worden. Afgelopen weekend hadden we namelijk 11 gasten te herbergen, waarvan sommigen 3, 2 en 1 nacht verbleven. Op woensdag ben ik maar eens aan de bel gaan trekken, want je kunt namelijk je colli volgen via internet van de vervoerder en daar bleef maar opstaan dat mijn bedden sinds 4 dagen in Clermont Ferrand stonden, zo'n 400 km hier vandaan. Natuurlijk kun je de vervoerder zelf niet bellen, nummer onvindbaar, dus via de beddenzaak m'n vraag gesteld wanneer ze zouden worden afgeleverd. Toen bleek later dat de colli vermist was. Ja hoor 2 bedden kijk je ook zo overheen he? Weer aan huis gekluisterd donderdag en vrijdag want je wilt en kunt het risico niet lopen dat er dus prompt iemand komt of belt en jij afwezig bent. Uiteindelijk belde de vervoerder zelf op met heel veel excuses dat de colli niet zoek was maar vrijdag op transport naar Bordeaux ging....naar het volgende filiaal kennelijk....tja en dan zouden ze me maandag bellen wanneer de levering zou plaatshebben. Wat maandag!!!???? Nou je kunt natuurlijk op je kop gaan staan of zeggen dat je de bedden niet meer wilt en je geld terug wil hebben, maar dat lost 't probleem ook niet op. Maandagmiddag maar weer zelf gebeld wanneer die bedden nou toch komen. He he.....woensdag tussen 11 en 13 uur komen ze....is de verwachting.....
Maar voor ons was het daardoor weer pezen met bedden wisselen dit weekend om toch 11 man te herbergen. Gelukkig was er dus een mevrouw alleen zodat zij in het 1-persoonsbed kon in de nieuwe 'Arc en Ciel' kamer.
De 1ste gasten zouden vrijdag rond 18:00 uur aankomen; de dag ervoor werd dit nogmaals bevestigd en mijn verbazing was zeer groot toen er 2 echtparen om half 3 al op de stoep stonden, zonder aankondiging.....; wat een geluk dat ik huisarrest had!
Uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal wel weer goed maar het was niet m'n leukste week moet ik zeggen.
In 't weekend heeft Darren nog even een muurtje getimmerd met een deur erin zodat wij toch nog wel naar toilet konden; want we hebben namelijk weer een nacht in de livingroom geslapen. In de kamer boven de livingroom die was verhuurd heeft de mevrouw van 6 tot 8 uur 's morgens de marathon gelopen....dan begrijp je ook wel dat wij niet lekker geslapen hebben.

Ik roep het wel vaker, maar nu echt....ik ga niet meer voor 1 nacht uit m'n eigen kamer en weer op de grond. De hoeveelheid extra werk dat je daarvan hebt, loont zich niet. Soms is het zo dat je daardoor een groepsboeking mist en dat is dan weer jammer. Het zal wel altijd wikken en wegen blijven. Misschien moeten we ook maar naar een toeslag gaan voor de 1 nachters....

Dit weekend en gisteren en vandaag staat in het teken van wassen en strijken en in m'n huishoud machientje is dat bijna niet om te doen. Het winnen van de lotto zou bij ons wel erg welkom zijn!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Jeetje, wat een gestress.
Wij hebben nog niet eens een B&B maar al wel uit gekeken naar een wasmachine tot 8 kg ;-)

Gr. E, M&M

Jan zei

En komen die Engelsen in hun dikke, dure old-timer karren binnen twee weken voor de Rally van het circuit des remparts in Angoulême ? Niet vergeten hé, het is elk jaar het derde weekend van september , valt samen met het fête de patrimoine.
Jan

Franca zei

@Enrico: ik zou er 1 van 10 kg nemen!

@Jan: Ja we zitten vol geboekt met idd Engelsen en een Nederlander met hun oldtimers. Smullen voor Darren, foto's volgen dan wel hoor. En hopelijk smullen ze van mijn diners!

Jan zei

Franca, hou je klaar, ik kom langs, vanaf donderdag a.s. zijn we weer in het (fransozen)land tot einde van de maand. Moet enkel nog enkele keren de Charente Libre kopen om de omloop van de rally te kennen, en de rustplaatsen om "portretjes te trekken"
Jan

ineke zei

Ja die was.... blijft een probleem! Er kunnen maar 3-4 dekbedovertrekken in 1 normale machine, kun je uitrekenen hoe vaak die moet draaien.Misschien toch een wasserij zoeken, alleen voor de echte stress momenten?
En ik zou me ook m'n kamer niet uit laten "boeken", Gewoon extra bedden op de kamers dan maar, en anders is er helaas gewoon GEEN plaats.
Jij bent niet minder belangrijk dan de B&B!!
gr Ineke