maandag 28 september 2009

In en rondom Au Bellefleur - september

Een gedeelte van het wagenpark in Au Bellefleur tijdens de auto-races in Angoulême.
Jammer genoeg viel het met bakken uit de hemel waardoor de race voortijds gestopt moest worden. Gelukkig konden alle gasten aanschuiven voor het diner.


Gegeten werd er volop want ik heb 6 avonden achter elkaar gekookt voor onze gasten. Dat was toch een beetje teveel van het goede, zeker als je ook nog eens te maken hebt met een bepaald dieet (geen zuivel produkten). Daarnaast was het natuurlijk een hele hoop was en strijk. Gasten die 3 nachten zouden blijven, hadden er nog 2 bijgeboekt. September is op 1 na de beste maand van 2009.

Na het regenachtige dipje van zaterdag en zondag, heeft het weer zich weer volledig hersteld en hebben we alweer een schitterende warme zonnige week achter de rug en het laat zich aanzien dat het nog even 'zomer' blijft met temperaturen van ca. 30 graden.

Met Fleur's school ben ik meegegaan naar een fantastisch circus. Ik had alweer visioenen van aangeklede hondjes die koetsjes trekken en van een geit die op gestapelde blokken moest klimmen....maar niets van dat soort 3de rangs varieté vermaak.
Wij waren bij circus Pinder http://www.cirquepinder.com Met neme 1 dompteur, 3 leeuwen, 3 tijgers en 10 leeuwinnen tegelijkertijd in de piste...en dan krijg je een fantastisch spektakel. Verder waren er nog 2 olifanten, 3 lama's, 6 kamelen (2 bulten), 8 paarden en 1 zebra. Natuurlijk ontbrak de clown niet en ook het trapezewerk was adembenemend.
Het was een fantastische middag voor jong en oud.

Afgelopen week waren er in Lidl een speciale 'Hollandse' produkten. Natuurlijk heb ik even wat ingeslagen, drop, rookworst(jes), roze koeken, eierkoeken, snacks....

In het weekend hebben we ook niet stilgezeten, heerlijk niet geklust! Zondag naar http://www.paleosite.fr Op een interaktieve manier wordt de geschiedenis van de Neandertalers verteld en zijn er archeologische vondsten gedaan. Voor Fleur waren sommige aspecten griezelig en heeft ze met Darren niet alles gezien.
We zijn begonnen met een lunch, dit restaurant was niet zomaar een flutding zoals het meestal is bij 'pretparken' maar van 1ste klas kwaliteit vlees. Geheel in stijl werd mijn eten zo opgediend.
Onnodig te zeggen dat het 1ste stuk vlees via het sausbakje (moet je er natuurlijk ook niet onder laten staan) op de grond belandde!Daarna kwam de ober plots nog met een schaaltje met kleine stukjes vlees en gebakken uitjes met de complimenten van de kok! Ik voelde me zeer vereerd, maar nog meer vlees kan een mens toch ook niet op.

7 opmerkingen:

sisely zei

Boe boe, dat is ook niet niks om voor zoveel gasten te koken. Ieder geval je hoeft je eigen niet te vervelen. Er moet ook geld in het laadje komen, werkse maar. Maar probeer(als het kan) om ook eventjes te rusten.

Anoniem zei

Zoooww hard gewerkt dus..en je HEBT t toch maar weer gedaan..incl dieetwensen...zoveel avonden iets lekkers op tafel te zetten.

En gelukkig een echt circus dus, nou enig vermaakt was je wel aan toen ook, al was t ook een stukje werken ;-) ( kids tot de orde roepen enz. )

Maar ook nog even tijd gevonden om met het gezinnetje op pad te gaan.
Doe je goed, gezinsleven en leuke dingen doen is erg belangrijk mag je niet versloffen.

Groetjes Sylvia

Jan zei

En dan ook nog friet met mosselen, het lijkt daar België wel, De Hollanders kweken de mosselen en de Belgen eten ze met vrachtwagens tegelijk, goei overeenkomst!!!
Blij dat het weer wat over is de drukte, dan kunnen we nog eens iets horen uit Sigogne. Het was daar wel héééél stil op 't blog al een gelukk dat we eens snel konden langs komen om goeiedag te zeggen .
Jan

ineke zei

Zo, is inderdaad even lekker heftig!!! Maar het is je weer gelukt! En vast met hele goeie "kritieken"!!!! En leuk die oldtimers!!!

Lidl met hollandse produkten?????? Hier niet, maar dan moet ik toch eens goed gaan opletten! Wij hebben net een paar lekkere dingetje besteld bij "dutch grocery" , een internetwinkel met ERG veel hollandse produkten! Ach, we kunnen wel zonder, maar zo nu en dan is het wel even genieten die dropjes, boerenbelegen kaas en ontbijtkoek, hahaha

Wat een feestelijk stukje vlees! En leuk opgediend zo! Heeft altijd een extra accentje, zoiets aparts. En dat het vlees ook nog perfekt was is natuurlijk lekker mee genomen!

liefs Ineke

Natascha zei

Hier had de Aldi vorige week ineens stroopwafels als eenmalige actie. Je had de ogen van de andere shoppers moeten zien toen er 20 pakken in mijn karretje verdwenen. De kassiere moest er om grinniken toen ik vertelde dat je Pepijn daar echt 's nachts voor wakker kunt maken.

@Ineke: ja, Lidl in Duitsland heeft ook vaak een themaweek bijv Amerikaanse, Franse, Chinese week. Dan hebben ze dus ineens franse cider of chinese kruiden. De nederlandse week heb ik hier nog niet gezien. Wel hebben ze standaard bijna altijd nederlandse kaas.
Ik weet niet of jullie de supermarktketen Real ook hebben, daar verkopen ze drop, dubbelvla, koelverse poffertjes, beschuit en ontbijtkoek. De Metro heeft hier echte nederlandse frikandellen van Beckers.

René van Gellekom zei

Ik zie dat je volop bezig bent geweest(wist ik al wel hoor. Ik zie ook een ' markt' voor Nederlandse producten voor de expats in Frankrijk. Gewoon bestelling door geven aan de man in Holland en dan laten komen tegen verzendkosten. Waarom zouden mensen er aan moeten verdienen? Hahaha.

Franca straks breken misschien weer de rustige tijden aan en dan kijk je voldaan terug op de drukke periode. Geniet alvast maar van die gedachten. Dikke kus

Anoniem zei

Hoi Franca, fijn dat september een goede maand is geweest. Want daar doe je het allemaal voor!!
En kan je met je planning voor een volgend jaar weer rekening mee houden. Mijn complimenten voor de "chef" het is je toch maar weer gelukt om heerlijke maaltijden te verzorgen.
Op naar de volgende piek!!!
gr. mj