dinsdag 8 september 2009

La Rentrée


Natuurlijk hebben we vorige week ook 'La Rentrée' gehad. Alle kinderen weer fris en monter naar school... in ieder geval onze Fleur. Het naar school gaan na de grote vakantie is in Frankrijk heel belangrijk. Al weken liggen er schappen en rijen vol schoolspullen in de supermarkt, zodat iedere moeder of vader met 't meegekregen lijstje van school kan inslaan.
Vorige week donderdag was het zover; de meeste kinderen, ook Fleur, waren nog even naar de kapper geweest (Fleur's haar zit nu in lagen en dat maakt met name het borstelen een stuk gemakkelijker) en het onthaal was geweldig. Het leerlingen-oudercomité stond klaar met koffie/thee warme choco en verse croissants voor alle ouders en kinderen. Dat is nog eens een leuke verrassing zou ik zo denken.
Fleur heeft dit jaar, als CE1-er, is 2de klas lagere school, is groep 4 denk ik, de directrice als onderwijzeres en dat is weer een bof. Haar 1ste cadeautje heeft ze al gekregen, samen met haar beste vriendin, namelijk een sleutelhanger met een slipper, Fleur de linker vriendinnetje de rechter. Maar waarom???? Dat wist Fleur niet.....maar wel dat ze de enige waren.
Enfin, deze lerares geeft geen huiswerk in het weekend...Jippie!!! En tot op heden en wat ik heb gehoord helemaal niet zoveel huiswerk. Dus Fleur en maman alle2 blij.
Ook zijn de kinderen uitgebreid voorgelicht (en documentatie voor ouders) over de 'Mexicaanse' griep, dus Fleur niest en hoest al op de juiste manier. Als er 3 gevallen op een Franse school zijn, dan wordt de school gesloten en kan men op de televisie de lessen volgen. Laten we hopen dat dat hier niet het geval zal zijn.
Fleur is nu al aan het oefenen voor de Olympiade ....nee geen Olympsche Spelen 2010 in London!

Een goed begin is het halve werk.

1 opmerking:

Anoniem zei

Fleur,

Veel succes in het nieuwe schooljaar.
Anja