woensdag 2 juli 2008

Kleuterschool af

Ja ik ben nog van de ouderwetse hoor, want ik ben niet zo erg op de hoogte met dat groepenstelsel in Nederland. Waarom was het niet gewoon kleuterschool en 1ste klas lagere school? Enfin, Fleur gaat naar groep 3 na de zomervakantie, ook al wordt ze in november 6. In Nederland heb ik gehoord zou ze dan nog een jaar moeten kleuteren; gelukkig is dat hier niet het geval, want het is een vlotte leerlinge en is leergierig.
Zoontje van een vriendin is 5 dagen later jarig dan Fleur en die moet dus nog een jaar in groep 2.
Het eerste jaar van de verplichte basisschool (école primaire) heet cours préparatoire (CP). En dat is de klas waar Fleur naar toe gaat. Dat betekent ook een nieuwe juf of meester, een hele nieuwe want de huidige juf gaat weg.
Gisteren heb ik al een hele lijst gekregen wat Fleur mee moet nemen en dat varieert van vlakgom tot een kliederhemd. Daartussen staan nog dingen die ik echt even zal moeten opzoeken in het woordenboek! En als ik het goed begrijp geen materiaal waar merken opstaan, dus Disney spullen in de kast! En ook moet alles gemerkt worden.....jaja dat wordt lastig met pennen en zo.
Gelukkig heb ik nog 2 maanden de tijd.....

4 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Goed om al die spullen zonder merk te laten zijn, want dat voorkomt jaloezie onderling. Zouden ze hier in Nederland ook moeten doen.

Porter Family/Au Bellefleur zei

Ja, ik denk dat je gelijk hebt René en gelukkig heb ik ook nog 2 maanden voor de rest van de vertaling!

Anoniem zei

De "merken-rages" brengen inderdaad goud geld in de diverse laadjes (behalve van de ouders natuurlijk). Best goed om dat gewoon even niet te kopen.
Een spannende tijd komt er dus aan voor Fleur!!!
Dat merken van klein spul kan handig met bv gekleurd tape. (roze??? haha)

Porter Family/Au Bellefleur zei

Maar Ineke, ik ben bang dat Fleur nog de leeftijd van 'pulliken' heeft.... Nog een ander idee?