woensdag 2 juli 2008

Altijd wat

Maandagvroeg om brachten Fleur en ik Darren naar Angoulême, naar het tgv station, alwaar hij de trein van half 7 zou nemen naar Parijs, het vliegveld. Want Darren moest deze hele week, en die begon helaas op maandag, in Ierland zijn.
De tgv was op tijd en daarna moest hij nog een stukje treinen om op het vliegveld te geraken, tja en daar ging het goed mis.....; die trein kwam kennelijk wat laat en zodoende miste hij z'n vlucht naar Dublin. (Vandaar uit zou hij nog 3 uur moeten rijden naar omgeving van Shannon waar het kantoor is).
Uiteindelijk heeft hij besloten om weer naar Parijs Noord te gaan om daar vervolgens op de Eurostar te springen naar London. En daar verder de boel gaan bekijken. En passant heeft hij nog een vergadering op het kantoor in London moeten meepakken en een paar uur later zat hij in de Engelse trein op weg naar het vliegveld. De trein voor hem kreeg panne, dus oponthoud want alle passagiers moesten in zijn trein stappen. Maar nog steeds op tijd om z'n vlucht naar Ierland te halen. Enfin, toen bleek dat er in het omzetten van zijn ticket een fout was gemaakt (door de airline) qua datum, dus zeg maar weer dag met je handje. Nu hebben ze wel erkend dat het hun fout was, maar hij kon niet meer mee op die vlucht, ja na extra betaling van 250 Pond, dus toedeledoki natuurlijk want deze trip (en je bent nog niet op de plaats van bestemming) heeft alweer veel onnodig geld gekost. Enfin maandagavond om 23:00 uur was Darren weer in Southend waar zijn ouders wonen (ook niet om de hoek) om vervolgens 's morgens vroeg dan eindelijk in het vliegtuig naar Ierland te stappen. He he......; het blijkt maar weer dat als er in het begintraject iets fout gaat, de ellende je blijft achtervolgen die dag.
Mijn advies: Als dat gebeurt, draai maar rechtsomkeer, voor de linkshandigen onder ons, linksom mag ook ;-), en maak er nog een leuke dag van!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Franca,
het is me wat, dat reizen, willen werken en niet kunnen. Als Darren nu maar zijn verloren dag niet moet inhalen op 't eind van de week.
Hier in La Magdeleine heeft het wat ge-onweert vannacht met een korte regenbui. Bas heeft naast ons bed geslapen (schrik van onweer).'k Zl de tuin toch maar bij "arroseren"
Jan

Porter Family/Au Bellefleur zei

Gelukkig geen inhaalslag eind van de week, noch een dag niet betaald krijgen. (Darren is contractor en werkt voor zich zelf als IT Project Manager voor een overheidsinstelling) Dus een dag vakantie betekent in zijn geval een dag geen inkomsten.

Voor de andere lezers die zich afvragen wie Bas is, dat is een van de 2 honden (andere heet Belle...en die hoeft niet meer bloot zoals haar Belgische naamgenote). En voor de kenners 'Drentsche Patrijzen'.

Nou Jan, ga jij lekker water geven, ik ga geld uitgeven!