dinsdag 29 juli 2008

Musée "La Pouponnière"

In Bourg Charente, op een kwartiertje hier vandaan bevindt zich een 'museum' van poppen; er zijn er zo'n 1.800 vanaf 1900 tot...iets eerder dan nu zou ik zeggen. Tja je moet wat doen natuurlijk als je dochter 2 maanden vakantie heeft! Enfin, 's middags was het open en we moesten ons 'melden' in een huis schuin tegenover. Daar kwam mevrouw 'Poupée' met de sleutel en ging er een soort van houten luik ter grootte van een deur open, met daarachter de poppen en hun inrichting. Er waren er inderdaad talrijk met ook wat jeugdsentiment in de vorm van Klaasje en Pimpernel, hier heette Klaasje Nicolas overigens. Er was ook een klederdracht poppetje uit Nederland, maar of het uit Scheveningen kwam of Zeeland wist ze niet. Ach René ook hier sliep 'Marketing' niet dus ook daar liggen de Au Bellefleur folders en visitekaartjes! Ik was de enige die wist dat een koppel poppen 'Amish people' waren....zo zie je dat je zonder universitaire opleiding het ook nog 'ver' schopt ;-)
Na nog een ijsje bij de buurman te hebben genomen en even gekeken aan de rivier de Charente, hieraan ligt ook het 1 Michelin* restaurant La Ribaudière, zijn we lekker naar huis gegaan om in de zon te roulette! Rien ne va plus! De buren denken minstens dat we een gokhal hebben, dus als binnenkort de Gendarmerie op de stoep staat, mag Fleur het uitleggen....; zij is immers degene die dit telkens roept!

1 opmerking:

Anoniem zei

Franca, en ik die dacht dat er buiten het restaurant,waar je de chiqueste old timers ziet staan tijdens de Rally van het "Circuit des Remparts",en het kasteel van Grand Marnier op de heuvel aan de overkant van de Charente , niets te zien was in Bourg Charente.
Jan