maandag 31 januari 2011

Strip festival Angouleme

Ook in ons dorp Sigogne
De afgelopen dagen stond de Charente in het teken van het jaarlijks te houden internationale strip festival. Uit alle uithoeken en gaten, komen daar de liefhebbers op af. Mij zul je er niet aantreffen overigens. Maar onze Vlaamse gasten kwamen speciaal voor dit festival naar Zuid west Frankrijk. Twee dagen hebben zij er rond gelopen en zoveel mogelijk bekeken, want in het weekend wilden ze wat meer van de omgeving zien. En dat was maar goed ook, want in het weekend kon je over de hoofden lopen. Met heel veel plezier heb ik gekookt voor hen en de verrassing was des te groter toen zij zaterdag vroegen of we zin hadden om met hen mee te gaan naar ons favoriete restaurant http://www.auberge-de-conde.net/restaurant.php. Na een welverdiende vakantie van een week of vier, was het restaurant net weer geopend. Tot mijn schrik hoorde ik dat de eigenaar, chef-kok, Sylvain een auto-ongeluk had gehad de dag er voor, maar gelukkig viel het toch mee alhoewel hij voorlopig thuis zit. Guillaume die normaliter de gastheer is, stond nu ook in de keuken samen met de andere vaste kok. Maar zoals altijd was het heerlijk en lekker druk! Toen we weggingen, kregen we nog een verrassing want onze lieve gasten wilden niet dat wij voor onszelf betaalden en trakteerden ons. Dat gebeurt heel zelden. Ook kreeg ik een telefoon in m'n handen, daar was Sylvain aan de telefoon. Vandaag heb ik maar snel even een kaartje gestuurd aan de zieke.

Gisteren zag ik dit leuke straatnaambord in Sigogne nota bene dat ik jullie niet wil onthouden.

Big bisou!

5 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

wow dat is prachtig van jullie 'gasten'!! Dat zal idd heel zelden gebeuren denk ik!
Hihi big bisous!!

Anoniem zei

Franca,
Waar heb je dat naambordje gevonden in Sigogne ?
Zondag bij mijn vertrek was er ook in het station over de koppen te lopen. Vanaf Parijs de trein zo goed als voor mij alleen.xx ing.

Au Bellefleur zei

@Kristel...ja joh landgenoten van je he :-)

@Ingrid...als je de rue de la borderie helemaal uit rijdt, kom je op een gegeven moment bij de wijngaarden uit. Rechts heb je een hele mooie muur (in ere hersteld) en links is er een heel klein plaatsje waar 't bord hing. Leuk hè?

Jan Faes zei

Franca, die vallen niet tegen hé gasten uit de Kempen...
Trouwens in Turnhout voor de Warande schouwburg/Bib(waar Anita werkt)staat een beeldje van Adhemar, de zoon van Nero. In Turnhout was er destijds onder de bezielende inzet van VTM journalist Patrick Van Gompel ook een behoorlijk stripfestival

Anita zei

Dat is een groot en dikverdiend "compliment" richting de gastvrouw(heer) !!! Neem aan dat jullie er driedubbel dik en dwars van hebben genoten hihi
Fijn weekend xxx