woensdag 9 februari 2011

Lente in de Charente

Sinds zondag is de lente in Sigogne gearriveerd, althans in de middag. 's Morgens is het nog ijskoud met temperaturen onder 0, maar vanaf een uur of 1 is het heerlijk toeven in de tuin. Omdat ons huis pal op het zuiden ligt, is het al snel lekker en stijgt de thermometer richting de 30 graden. Ook de koolmeesjes en roodborstjes tjilpen uit volle borst, of dat nou door het lentegevoel komt of toch door de lekkere vetbolletjes die in een paar bomen hangen, laat zich raden.
Gisterenavond vlak voor de avond viel in Sigogne, was er een mooi licht over de tuin en de lindenbomen.

4 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Wat een uitzicht! Heerlijk. Krijg weer zin om naar Frankrijk te gaan, maar ik weet niet of het lukt dit jaar. We kijken wel. Voorlopig doen we het met jouw mooie plaatjes

Judith zei

Heerlijk he dat lentegevoel!
Hier eindelijk windstil ook en blauwe lucht, en volop zon, koolmeesjes zitten hier net in onze vetbollen!
Vanmorgen toen ik in de polder fietste was het precies rond het vriespunt en alles was spierwit van de vorst van vannacht! ;-))

Jan zei

Hey Franca, dat noemen ze samenwerkende Charentaisen zeker ? Jij de avondfoto's en bij ons de zonsopgang in de Charente. Bij jou speelse vogels en bij ons spelende Drentjes. Als de wereld nu nog niet weet wat een fantastische streek de Charete is dan willen ze het niet weten !

Anita zei

We krijgen er zin an ;-)