maandag 3 januari 2011

Vrienden bezoek

Natuurlijk was er ook nog tijd om een aantal vrienden te ontmoeten tijdens onze vakantie in Nederland.

Zeeuwse knop
Zo hadden Thea en Eddi uit Alkmaar ons uitgenodigd voor een gezellige lunch in Rotterdam. Na veel wikken en wegen, had ik toch gekozen voor 'Facet' in Rotterdam-Hillegersberg en dat bleek een goede te zijn. Het was gezellig druk en iedereen verkeerde in opperbeste stemming. Van Thea kreeg Fleur een zilveren ring (Zeeuwse knop) die nog van haar was geweest. Voor m'n moeder allerlei heerlijke (Alkmaarse) lekkernijen en voor ons o.a. een hand gebakken tagine van aardewerk, omdat we net 9 jaar getrouwd waren en 9 jaar staat voor 'aardewerk' huwelijk.

Bij Ronald en Christel, die zeker ook m'n moeder's steun en toeverlaat zijn, hebben we geborreld. Makkelijk ook want ze zijn ook nog eens buren van elkaar.

Smikkelen en Smullen
Een bezoek aan René, Anita en Bob in Westkapelle (Zeeland) http://www.vangellekom.nl stond ook op ons verlanglijstje van mensen om te zien. Na een gezellige ontvangst zijn we een straatje om gegaan met hun honden, Samba en Millie, Fleur heeft het er nog steeds over dat ze met Millie een 'high five' heeft gedaan.
René en Anita in de keuken
Een frisse neus op de dijk, langs het strand en door het gezellige centrum weer terug naar de houtkachel. René en ik kennen elkaar nu een aantal jaar via internet en hebben elkaar vorig jaar voor het eerst ontmoet in Sigogne en we delen o.a. de liefde voor koken en eten :-). Heel groot was het plezier dan ook toen hij -na 2 dagen koken- Indonesische schotels en een curry had gemaakt, het smaakte verrukkelijk.


Ook Yvonne, Erik en hun kinderen Sarah en Siebe uit Middelharnis hebben we na een jaar of 3 weer eens gezien. Zij wonen in zo'n echte cottage met een rieten dak....heel knus, 'n beetje chaletachtig ingericht (hertenkop en huid aan de muur...dat idee). 's Morgens had Yvonne nog een overheerlijke appeltaart gebakken en in ieder schaaltje was wel iets anders lekkers te vinden. De middag sloten we af met lekkere Hollandse kost en kregen weer een hele hoop kleding en andere spullen mee voor Fleur en onszelf.
Siebe, Sarah en Fleur
Erik en Yvonne
Yvonne en Erik ken ik al jaren....ooit waren we collega's bij Texaco en al heel lang vrienden.

4 opmerkingen:

Yvonne zei

Hoi Franca, Darren en Fleur,
we vonden het zo gezellig dat jullie bij ons waren. Was dat echt alweer 3 jaar geleden ??? Leek wel vorige week ! Even voor alle meelezende dierenvrienden ... hertenkop is nep hoor !!!
Liefs, Yvonne

Anoniem zei

Hoi,

De bezoeken in Nederland zien er allemaal zeer gezellig uit.
Anja

René van Gellekom zei

Het was ontzettend leuk dat jullie er waren. We moesten het snel maar weer eens herhalen.

Kristel Holsbeek zei

Allemaal heel gezellig!!