donderdag 13 januari 2011

Een (huis)dier

Figaro
Tijdens Fleur's verjaardag

Maxi

Tara
Dylan
Fleur is al een tijd helemaal weg vandieren, met name pony's, paarden en honden. Ze vindt het dan ook heerlijk om er mee te kroelen en wandelen. Natuurlijk heeft ze al een aantal keren gevraagd waarom zij geen huisdier met name een hond mag hebben en met geduld leggen wij dan maar weer uit dat het echt niet kan in een B&B, zeker uit hygienisch oogpunt, maar er zijn ook gasten die bang, alergisch van dieren zijn. En een hond alleen voor buiten wil ik absoluut niet. Ook het feit dat je zo gebonden bent aan een huisdier, houdt mij ervan tegen, nooit meer eens spontaan ergens langer op bezoek blijven, met de trein naar Oma lukt ook niet meer, een vliegvakantie zit er ook al niet in...Tuurlijk kan de hond in een kennel als het niet anders kan. Gisteren waren we bij een vriendin die net een puppy had gekocht, 6 maanden, net een kluwe wol. Pa en Ma hebben voor het weekend weer de taak om nogmaals uit te leggen dat een dier echt niet kan. Ik wil ook geen konijnen, cavia's, vissen zelfs geen gouden, kippen, katten of iets dergelijks.
'Worstelen' jullie hier ook mee?

11 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Elke ouder worstelt ermee, maar het zijn gewoon keuzes. Tel eens op je vingers hoe vaak je de afgelopen jaren op vliegvakantie bent geweest.

Maar bij jullie lijkt het mij uit bedrijfstechnisch oogpunt ook niet handig.

Ik zou, maar wie ben ik om jou dat uit te leggen, de positieve zaken die Fleur nu wel doet, paarden, bij anderen kijken bij de dieren etc, benadrukken. Het blijft echter altijd lastig. Succes!

Anoniem zei

2 honden, 3 kippen hier. En ja, onhandig maar ook leuk. In ieder geval iedere dag stofzuigen. M'n ouders komen hier in huis oppassen als wij erop uit zijn. Komende zomer een keertje geen Frankrijk maar naar Turkije; zon, zee, zwembad :-)
Een heeeeel klein hondje mag trouwens volgens mij wel mee in een speciale tas als handbagage en tegen je gasten zeg je gewoon dat het een cavia is ;-)
Gr. Karin

Anita zei

Ik vind je wel een beetje kort door de bocht ;-) Een visje van goud kan toch echt geen kwaad hihi
Een cavia in een kooitje zie geen probleem.

Een hond in een B&B lijkt me ook niets maar een mooi paardje op jullie "landgoed" lijkt me ook niet verkeerd.

Lieve Fleur: gewoon blijven vragen en zeuren !!! Het is zoveel leuker om zelf een beessie te hebben :-)

Jan zei

Franca, eind februari, begin maart hebben we waarschijnlijk terug klein Drentjes.Dan komen wij waarschijnlijk na vijf weken, dus begin april, wanneer de pupjes gechipt zijn nog een tweetal weken naar La M. Fleur mag dan enkele dagen komen logeren in het paasverlof. Ze mag dan 's morgens de bench proper maken, de pupjes buiten zetten en dan alles proper maken. eens zien of ze na drie dagen nog achter een pup vraagt ...

Natascha zei

Ik geef je groot gelijk. Het grote kattenmens hier is Pepijn: hij heeft 10 jaar lang gezeurd over een kat. Uiteindelijk heeft de buurkater in Amsterdam zelfstandig besloten dat hij bij ons kwam wonen, en ben ik overstag gegaan. Wat was ik er kapot van toen hij na 5 maanden werd overreden. Drie weken later had moederpoes weer een nestje en na heel veel zeuren van de kant van Pepijn kwamen er twee, die we nog steeds hebben. Prachtige beestjes, en toen ik de afgelopen dagen ziek was het oh zo schattig dat er iemand troostend tegen je aan komt liggen. 's ochtends als ik de deur van de slaapkamer open doe zit het begroetingscomite klaar, en moet er eerst 10 minuten geaaid, gekroeld en gelikt worden. Het is echter bijna niet te doen met een bedrijf zoals dat van jou en het onze. Veel mensen vinden het vies of hebben andere bezwaren. Je zet de deur ook open voor discussies "waarom mag ik mijn hond/cavia/geit niet meenemen, u heeft toch zelf ook dieren". En hoe zit dat bij jullie met de keuringsdienst van waren. Godzijdank heeft de controleur de katten hier niet gezien de laatste keer, dat mag absoluut niet namelijk. Ik zie hier in het hotel ook waarom een hond meenemen op vakantie niks is. Mensen zijn zo gebonden, kunnen geen museum of dierentuin in, niet skieen, dat beest zit maar in de auto. Een paard is gigantisch veel werk en heel erg duur. Een van onze medewerksters heeft een paard en werkt alleen maar om haar paard te onderhouden. Zij kan ook nooit met vakantie, want iedere paar uur moet dat paard gevoerd worden en minimaal elke 2-3 dagen bereden worden. Wij hebben geluk dat we een fijne medewerkster hebben die voor de katten wil zorgen, maar langer dan anderhalf of 2 weken kunnen we het haar niet aandoen. Vroeger gingen we regelmatig 4 weken weg, of meerdere keren per jaar, maar sinds we de beestjes hebben gaat dat echt niet meer. Er is een grens hoeveel iemand wil oppassen. En mensen kunnen nou wel zeggen dat je je dier fijn kunt meenemen, maar niet veel hotels willen dat (vooral niet in Zuid-Europa) en niet veel vrienden en familie zitten erop te wachten dat je met je dier komt logeren.

Enrico, Marlies en Mauro zei

Herkenbaar, ik heb niets met honden, katten en andere huisdieren. 'Gelukkig' heeft Mauro een lichte fobie voor dieren dus deze discussie hebben we nog niet hoeven voeren. Konijn of cavia mag hij eventueel wel hebben.
In onze (toekomstige) B&B laten we ook geen dieren toe, vinden we niet hygiënisch bij zwembad en restaurant.
We overwegen wel een paar (gouden) kippen, maar dan wel helemaal aan de andere kant van ons 'landgoed'

Anoniem zei

Wij hebben een cavia en ze gaat fijn mee op vakantie, of wel in Nederland danwel in Belgié. Verder komen wij niet en willen het ook niet.
Mochten wij verkiezen het verder op te zoeken dan is mijn lieve vriendin Wil bereid om een paar weekjes op te passen.
Nu een ander beestje.
Goudvis Blup die wij geadopteerd hebben na het overlijden van mijn moeder.
Mijn broer wilde haar wel hebben en noemde haar alvast "Sushi"
La maar zei ik, en nu staat ze bij ons op tafel.
Blup is wat moeilijker mee te nemen, dus moeten we ook zoeken voor een logeeradres.
Nu heb ik het kleine vermoeden dat we dit jaar wederom niet op vakantie kunnen dus...
zorgen we zelf voor onze beestjes.

Franca, natuurlijk begrijpen we alle voors en tegens, B&B, hygiéne en dergelijke, maar...

Ik ben blij dat ik als kind een huisdier had, konijn enzo.
Een kind heeft denk ik persoonlijk dan, een dier nodig om te beseffen dat er voor gezorgd moet worden, met of zonder hulp van de ouder.
Yvette en Tim hebben ook altijd een huisdier gehad en we wisten er altijd wel een mouw aan te passen qua oppas.

En laten we eerlijk zijn, mocht Fleur ooit een paard krijgen heb jij er ook de benefiet van, toch...;-)

Maar, het is en blijft lastig dit soort perikelen.

Dikke kus.

Ellie en de rest... dieren meegetelt

Au Bellefleur zei

Wat een leuke en lange reacties allemaal. Fleur blijft vast doorzeuren en Jan dan stuur ik haar graag naar jullie om af te kicken. Wat geweldig nieuws dat er weer een nestje komt. We gaan weer namen verzinnen;-). Helaas is de 'F' al geweest natuurlijk..
Een cavia ik moet er ook niet aan denken!!!
We blijven lekker zonder voorlopig..

Anoniem zei

Het is natuurlijk geweldig een pup,maar je hebt inderdaad gelijk,want het zijn handenbinders.
Het kost veel tijd om een pup op te voeden en je krijgt er zeker veel liefde voor terug.
Ook het schoonmaken van je huis wordt meer dan een dagelijkse klus.
Een spontaan bezoek voor langere tijd of een vakantie wordt moeilijker met een huisdier.
Ook de B&B zijn er zeker gasten niet van gediend.
Voor Fleur zou het een maatje kunnen worden,maar zij zal ook moeten gaan zorgen voor het dier. Dit ziet zij nu als geen probleem,maar afspraken met vriendinnen,weekenden weg of spontaan op pad is zonder oppas echt onmogelijk.
Aan alles moet een planning vooraf gaan en er zullen gasten zijn,die het niet op prijs stellen.
Wat ga je doen als de gasten vragen of hun huisdier mee mogen nemen. Dan heb je meer dieren in jullie huis.
Een kennel buiten is zeker geen optie,want daarvoor neem je geen huisdier.
Nu klinkt het allemaal negatief om een huisdier te nemen, maar uit eigen ervaring weet ik,dat het een heel gemis is,als je hond er niet meer is.
Aan de andere kant heb je meer vrijheid en blijft je huis schoner.
Het blijft lastig. Succes Anja

Anoniem zei

Wat een onzin dat je geen huisdieren zou kunnen houden op een BB! Hoop dat Fleur dit leest.
Een hond kan misschien wat lastig zijn maar een pony, paar schapen, kat, konijn etc hoeft geen enkel probleem op te leveren. En ja hoor het is altijd mogelijk iemand te vinden die even oppast (vaak als wederdienst) Ik vindt ouders die hun kinderen de intieme omgang met dieren in hun jeugd onthouden EIGENLIJK heel erg slechte ouders!!!! KOMOP fleur! doorvragen. Enne.... als je ouders een keer wat willen...... gewoon nee zeggen!!!! succes meid! Tante Annie

Au Bellefleur zei

@Tante Annie....jammer dat je je niet bekend maakt met je eigen naam.

Hier is geen ruimte voor 'klein vee' en aangezien alles voorlopig de komende paar jaar op mijn eigen schouders rust, is een dier geen optie. En het is helemaal uit den boze om een dier te nemen en dan rekenen dat buren/vrienden ervoor zorgen omdat jij zonodig op vakantie moet of onverwachts naar het buitenland moet. Zoals helaas een aantal keren het geval is geweest bij mij.

Fleur komt niets tekort, ook op het dierenfront.

Ik hoop dat je je alsnog bekend wilt maken....want dit vind ik erg jammer.