maandag 29 november 2010

Wintersport en Sneeuw

Vrijdag in de namiddag was er een vergadering gepland voor de ouders van de klas waar Fleur ook in zit. De reden wisten we al, namelijk dat als alles doorgaat er een wintersportvakantie voor Fleur en haar 19 klasgenootjes op stapel staat. (Fleur zit zelf in de 3de klas en samen met de 2de klassers is deze vakantie bedoeld). Eind maart gaan ze voor 9 dagen naar de Pyreneeën. Er wordt dagelijks geskied, sleetje rijden, wandelingen met speciale sneeuwschoenen en nog veel meer. Dat er een bijdrage van de ouders wordt gevraagd, moge duidelijk zijn en deze is zeer reëel moet ik zeggen. Want vergeet niet dat het een all-inclusive vakantie is, dus inclusief alle maaltijden, overnachting, transport, ski-verhuur, noem maar op. Natuurlijk is er de nodige subsidie ontvangen en ook de burgemeester heeft een leuke duit in het zakje gedaan. Voor de ouders die de bijdrage niet kunnen opbrengen, is er nog een formulier waarin ze financiële steun kunnen vragen. Het streven is echter dat ieder kind meegaat en als er geld tekort is dan zijn er hopelijk wat ouders bereid om hun portemonnaie weer open te trekken. Een vriendin zei heel terecht, als de ouders nu gaan sparen en de moeders wat minder roken, hebben ze ook het geld bijeen. Ja een aantal Franse madammen rookt als een ketter.
Aan de kinderen ligt het in ieder geval niet. Later deze week vernemen we of het definitief door kan gaan. Fingers crossed.
Al pratende over de sneeuw, vielen de 1ste vlokken die avond.

5 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Dat zou leuk zijn voor haar hè, maar is dat niet vroeg?

Jan Faes zei

Die vlokkenhadden wij ook, en wel in die mate dat de schotelantenne volplakte en we naar een zwart scherm keken ipv "the man in Black" in "I walk the line" Johnny Cash.
Zondag naar huis gereden en 350 km door de sneeuw. Deze morgen naar de begrafenisuitvaart geweest.

Franca zei

@Kristel: Je bedoelt qua leeftijd wel erg jong....ben ik helemaal met je eens!!!

@Jan Dat zwarte scherm hebben wij sinds een uurtje vanavond (2 december) ook als gevolg van de sneeuwval.
Ach dat is snel gegaan de begrafenis. Sterkte!

Kristel Holsbeek zei

Ja sorry dat bedoelde ik idd...een beetje te jong...

Jan Faes zei

Franca, de schotel inspuiten met siliconenspray, dan "pakt" er geen sneeuw of hagel meer op. Tip van kameraad Fred die je ooit bij ons gezien hebt toen je naar de puppies kwam kijken .