maandag 1 november 2010

Weekje Nederland

Omdat ik wist wanneer mijn moeder weer geopereerd zou worden (20ste), had ik alles in het werk gesteld om die dag ook in Rotterdam te zijn. Het had heel wat voeten in de aarde. Darren moest overvliegen op de dag ervoor om bij Fleur te blijven. Fleur had nog school, waaronder een sportdag en zaterdagmiddag pony rijden...en laten we eerlijk zijn dat is voor een kind leuker dan Oma weer in het ziekenhuis te zien.
De bedoeling was dat Darren en Fleur aanvankelijk met de auto naar Rotterdam zouden rijden, maar vanwege de benzine problemen, besloten ze (tot mijn vreugde) om toch ook te treinen op zondag.
Vanwege de vele stakingen, merkte ik dat mijn TGV die donderdag was geannuleerd. Ik heb op woensdagavond hemel en aarde bewogen en de vele vrienden die mij met raad en daad hebben bijgestaan, zal ik niet vergeten. Maar ik zou geen Franca heten om niet door te bijten en de volgende ochtend heel vroeg, kon ik nog een andere TGV boeken, weliswaar later, en ook mijn Thalys ticket moest ik wijzigen omdat ik die aansluiting niet zou halen. Maar ik zat om half 12 in de TGV in Angouleme, die vanwege demonstranten op het spoor in Poitiers, een uur lang stil stond. Gelukkig had de Thalys vertraging zodat ik de aansluiting haalde, maar een zenuwegedoe is het wel hoor.
Tot mijn grote vreugde, belde mijn moeder 's middags op m'n mobiel, toen ik nog in de trein zat, om me te vertellen dat de operatie goed was geslaagd. Ik zat gelijk wat lekkerder in de trein kan ik je zeggen.
Na aankomst in Rotterdam, heb ik direct de taxi gepakt en naar het ziekenhuis gegaan. Daar zat ze al op me te wachten en de volgende dag mocht ze aan het begin van de middag naar huis. Het gaat goed en ze voelt zich ook goed. Over een aantal dagen moet ze terugkomen in het ziekenhuis voor de officiële uitslag en een eventuele verdere behandeling.

De vele lieve berichten en telefoontjes die ik heb gekregen zijn hartverwarmend.
Teleurgesteld ben ik in een aantal mensen (vrienden die ik al jaren ken) die wel op de hoogte waren van de situatie (o.a. via dit blog) maar die kennelijk te druk zijn met zichzelf om enig reactie te geven.

8 opmerkingen:

Jan & de Drenten zei

Fijn terug te lezen dat alles(?) zo goed als achter de rug is. Kon je niet bereiken in R'dam en internet heeft je mams niet bij mijn weten. We zien ons op 't eind van de maand. Fleur's kaart is al onderweg voor de 14° maar stilletjes, niks vertellen hé...

Franca zei

Klopt Jan...had wel laptop bij me maar liet me nogal eens in de steek. Lief van jullie voor Fleur's kaart (ik zeg niets) en jouw poster ligt nog steeds rustig te wachten op de grote ijskast ;-)
Tot snel in Sigogne voor een borrel!

Anita zei

Ik heb vanwege onze eigen situatie niet alles meegekregen. Fijn dat het "goed" gaat met je moeder. Dikke kus

Kristel Holsbeek zei

Ik ben blij dat alles goed verlopen is voor je moeder.
Voor jou moet het wel een stresserende dag geweest zijn;-( maar je bent er geraakt!!

Franca zei

Dank je Anita en Kristel !

Anoniem zei

Fijn dat het allemaal goed gegaan is, ook je reis. Wij zijn intussen ook alweer in NL zonder toestanden. Alleen in het noorden geen diesel bij de stations service.
Las al ergens dat jij je genoot van de Nederlandse specialiteiten. Wij hebben de auto weer volgeladen met confit de canard, droge worst, Pineau etc ;-)

groetjes

Zazoe zei

Ik heb je via de Twitter gevolgd en ik ben blij voor je dat de operatie van je moeder goed is verlopen.
Maar wat een zenuwentoestand zo'n reis!

Anoniem zei

Via mail en phone heb ik meegeleefd met je moeder en jullie gezin.

Ik ben heel blij te lezen dat het nu goed gaat en laten we in godsnaam hopen dat alle uitslagen positief zijn.

Blij ben ik met je blog update.

Lieve groetjes en dikke kussen van ons.

Ellie en de rest.