maandag 15 november 2010

Fleur's verjaardag

Zondag 14 november werd ons meiske alweer 8. Vanaf donderdag stond eigenlijk alles al in het teken van deze dag, want ons dametje wilde op school niet trakteren op taart maar op iets anders. Uiteindelijk heeft ze zelf cup cakes gemaakt en gedecoreerd en iedereen in de klas was aangenaam verrast. Fleur hebben ze in 't Frans en 't Engels toegezongen...volgend jaar moet 't Nederlands er maar eens bijkomen.
Zaterdagmiddag hadden we haar vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd op een middagje 'geitenboerderij' alwaar 500 geiten dagelijks worden gemolken om vervolgens een heerlijke kaas van te maken. Naast de geiten, waren er honden, varkens, kippen, konijnen, ganzen, schapen, kalkoen (voor hoelang nog?) een ezel en een 30 jaar oude pony. De eigenaresse gaf een hele leuke en leerzame rondleiding en iedereen mocht proberen een geit met de hand te melken en daarna proefden we van de warme melk. Dat is overigens nog niet zo simpel. Uiteraard ontbraken de -nu wel echte taarten- niet en werd ze verwend met leuke cadeaus, veel in het teken van paarden. En ook heel schattig ze kreeg een kettinkje van een vriendje, dat hij zelf had uitgekozen voor haar. En plots kwam de jarige huilend en met haar gezicht onder de modder naar Darren aangerend, wat was er nu gebeurd? Haar jonge Engelse vriendinnetje (net 4) zat op haar rug en toen struikelde Fleur, maar ze wilde het kleine meisje niet laten vallen, zodat ze zelf met haar snoet in de modder met wat stenen viel zodat ze bovenop Fleur belandde. Wat een heldin...maar wel met een geschaafde neus loopt ze nu rond. Enfin het mocht de pret allemaal niet deren.
Na een hartelijk afscheid van de beestenboel, was het de hoogste tijd om naar huis te gaan. Daar aangekomen, hebben we ons snel opgefrist en zijn toen in 'Auberge de Condé' gaan dineren. En daar werden we alweer enorm verrast want van de eigenaren kreeg Fleur ook een cadeau. Een echte beautycase vol make-up. De verrukkelijke maaltijd werd afgesloten met een feestelijke verjaardagstaart voor ons alle3 en een glas champagne voor Darren en mij. En toen moest het nog de 14de worden! We begonnen de dag alweer vroeg want we hadden vanaf donderdagavond al gasten (marathon renners) uit Amerika en Frankrijk.
Rond koffietijd zijn we begonnen met het uitpakken van alle cadeaux. Van ons heeft ze, rijlaarzen, bijpassend vest en handschoenen gekregen. De rijbroek en cap had ze toen ze begon met pony rijden al gekregen. Van mijn moeder, die er heel graag bij zou zijn geweest maar door haar gezondheid tegengehouden is, had Fleur haar cadeau al in Rotterdam gekregen, maar Oma zou Oma niet zijn als er niet nog wat was...; een box met allerlei paardenborstels. Van Darren's ouders rollerskates. En Fleur was zo blij met haar kleding, dat ze zich niet meer heeft verkleed!
Rond borreltijd kwamen onze Engelse vrienden Sarah en Trevor met dochter Emilie en onze Vlaamse vriendin Ingrid die nog in Sigogne was. Op verzoek van de jarige hebben we geraclette en is haar verjaardag zeer intensief gevierd zou ik zo denken.


Reacties graag rechtstreeks op dit originele blog (http://portersonthemove.blogspot.com) en niet via Hyves, want dat werkt bij mij niet en gaat er deze week nog uit.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik krijg zomaar het idee dat Fleur 2 onvergetelijke dagen heeft gehad!!
Ziet er allemaal weer heel gezellig uit.
En dat Fleur een lief en heel bezorgd meisje is wisten wij al...;-)

Petje af voor het redden van je vriendinnetje, Fleur.

Wellicht komt er binnenkort weer een pakketje van deze kant.

Groetjes en dikke kussen,

Ellie en de rest.

Zazoe zei

Tjonge, wat een feest allemaal! Wat zal Fleur hebben genoten. Ze ziet er ook top uit in haar ruiteroutfit. En wat lief dat ze in het restaurant ook nog zo'n leuk cadeau heeft gekregen. Hier kan ze nog lang van nagenieten.

Kristel Holsbeek zei

Gelukkige verjaardag Fleur!!
zo te zien en te lezen heb je prachtige dagen gehad hé!!
Lekker gefeest en je goed geamuseerd!!

Sisely.nl zei

Ja kinderen worden ouder, maar zo te lezen fijne dagen gehad.Mooie foto's zeg.
Groetjes van Sisely.nl

Myriam zei

De jarige ziet er beeldig uit in haar "paarden boutfit"!
Ook van ons ...3 dikke kussen voor Fleur.
Myriam & Rudy

Anita zei

Ik ben een beetje te laat ...
Alsnog van harte met jullie jarige dochter !!!
En dat ze echt jarig was moge duidelijk zijn ;-)
Wat een FEEST

Bedankt voor jullie hele lieve kaart.
Dat soort dingen doet ons enorm goed.
Dikke kus

René van Gellekom zei

Kijk er is niets leukers dan een verjarende Fleur. Goed te lezen dat de achtste editie ook weer een succes was. Heel gezellig allemaal.

Enrico, Marlies en Mauro zei

Wat een enorm feest heeft Fleur gehad! Leuk die geiten boerderij en ik had best wel een stukje cake willen proeven...

Anoniem zei

Dit is geweldig om zo 8 jaar te
worden.