zondag 28 februari 2010

This is the story of Hurricane Xynthia

Gewaarschuwd door de metéo, van oranje naar rode waarschuwing, hadden wij gisterenavond vroeg al op 1 na alle luiken dicht gedaan. Je wilt tenslotte toch nog wel iets zien van wat er buiten gebeurt. Na middernacht zou de storm in een heuse orkaan veranderen. Tegen 2 uur werden we wakker door de enorme storm die rondom het huis gierde. Gelukkig bleef Fleur lekker slapen en heeft van dit alles niets gehoord. Ik ben boven gebleven terwijl Darren naar beneden ging om een kopje thee te zetten ('t blijft een Engelsman!) en om te kijken wie er van de twitter vrienden ook wakker waren. De harde kern kon natuurlijk ook niet slapen dus werden er tussen 3 en 5 uur de laatste stormachtige nieuwtjes uitgewisseld. Inmiddels hadden wij ook last van een aantal stroomstoringen, maar dankzij de nieuwe Blackberry kon Darren in bed nog verder twitteren. Een keer was er een luik losgeraakt beneden en toen Darren die aan het vast zetten was, voelde hij dat de wind warm was. Ook was het opvallend dat het buiten, midden in de nacht, zo licht was.
Gelukkig hebben we geen schade ondervonden. Helaas zijn er tot op heden 5 doden in Frankrijk te betreuren. Aan de Atlantische Oceaan, La Rochelle, werd rond de 150 km/u wind gemeten.
Na een snelle check vanmorgen via Twitter, Facebook en Telefoon bleek gelukkig dat iedereen safe & sound was.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Spannende nacht dus voor jullie, maar blij te lezen dat jullie "safe" zijn.
En geen verdere schade aan huis en haard.

Hier word vanavond storm verwacht, nog even afwachten want het weeralarm hier laat meestal wel te wensen over.

Nu verwacht ik niet dat de flat waar wij inwonen om zal gaan, het zou wel wenselijk zijn. Hier is een nieuwbouw wijk gepland en onze flat is als laatste aan de beurt.
Planning was eerst 2009 nu 2016.

We houden er al rekening mee dat wij in een bejaardenhuis zitten als deze flat neer gaat...:-)

Wij nemen een borrel op jullie goede afloop.

Cheers en liefs,

Ellie

Jan zei

Volgens Hugo, die bij ons is langs geweest, zouden er wat pannen op de loop zijn van de hangar bij ons in La Magdeleine. Donderdag komen wij terug voor 2 à 3 weken en misschien zien we elkaar wel tussen het tuin omspitten (met de motoculteur)en het aardappelen planten...

Karine zei

In de 65, veel wind, een heel warme zelfs, om middernacht nog 20° buiten maar de schade viel mee. De appelboom in de tuin is weer een stevige tak kwijt maar verder valt het mee.

René van Gellekom zei

En dan te bedenken dat ik hier achter de Zeeuwse dijk op het meest westelijke puntje van Nederland een 'aardig' windje had.