woensdag 2 december 2009

Vaccinatie

Bij mijn broer en schoonzus, u weet wel die van Casa Arancia was het vandaag prikdag en hier in de Charente ook.
Gisteren ontvingen we de informatie via school dat de schoolkinderen (lagere school) vanaf nu ingeënt konden worden tegen de 'Mexicaanse' Griep, of zoals hij hier wordt genoemd de 'A' griep. Klein probleempje echter, want we hebben onze medische verzekering nog altijd niet hier, maar in Engeland en je moest een bon meebrengen die opgestuurd was door de ziektekostenverzekering. Navraag bij de apotheek bleek dat zij niet over het vaccin beschikten en dat die enkel via de speciale locaties verkrijgbaar was.
Vanmiddag zijn we gewapend met zoveel mogelijk documenten naar het centrum in Chateaubernard gegaan, voor ons 25 minuten rij-afstand. We waren royaal voor de openingstijd present en er waren al zo'n 20 mensen voor ons. Gehandicapten en zwangeren kregen voorrang. Heel soepel verliep de inschrijving....ook zonder de benodigde documenten.

Loket 1: formulieren verstrekking
Loket 2: formulieren invullen
Loket 3: dokter die papieren bekijkt en z'n advies voor vaccinatie geeft
Loket 4: een juffrouw die de formulieren stempelt
Loket 5: de vaccinatie
Loket 6: inname formulieren

En wat bleek en daar had ik niet op gerekend; ik kon ook direct het vaccin krijgen dus zowel Fleur als ik zijn geprikt. Fleur moet binnen 3 weken terugkomen voor een 2de prik, ik niet (ik kreeg gelijk de volle dosering).

Na 5 kwartier stonden we weer buiten....; je kunt het maar vast gehad hebben.

2 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Zo zie je maar weer dat iedereen er maar een slag naar slaat, maar juist de Fransen niet. Ben blij dat jullie beschermd zijn tegen de vervelende griep.

Jan zei

Franca, hier in Belgenland komt er een hele administratie bij te pas en alles ging goed tot de miljonairs van Club Brugge en Standard ook voor een gratis prik gingen en de vaccins inpikten voor zwangere vrouwen, ouderlingen en andere risico groepen. De voorzitter van Club, die met zijn vier kinnen en zijn dikke nek kwam zich op TV weren als een duivel in een wijwatervat (wie kent dat nog ?)maar stond netjes voor schut met zijn leugens