maandag 19 oktober 2009

Prachtig herfst weekend

Zondag heeft Darren voor 't eerst de verwarming even aangedaan om te checken of alle radiatoren het doen. Helaas in de nieuwste 2 kamers worden beide radiatoren niet warm. In de zomer heeft de loodgieter deze vervangen en voorzover ik weet, had hij ze ook getest. Daar moet ik dus even achteraan. Ook moet mijn auto een APK-keuring hebben, dus ook maar eens even regelen.
Gisteren hebben we ook een heerlijke fietstocht gemaakt over schelpenpaadjes door de wijngaarden, open velden en langs een bosstrook. De fietstas die op Darren's bagagedrager zit, is nog van mijn vader geweest en daar zitten nog allerlei dingetjes van hem in, zoals banden plakspul, zakmesje, notitieblockje... We hebben heel wat herfstdecoratie kunnen plukken, rapen en snijden.

Als je dubbel clickt op de foto met de bramenstruik, zie je in de verte het kerkje van Sigogne.

Vader en dochter druk bezig met het herfststuk dat mee naar school is gegaan maandag.

En ook ik heb niet stilgezeten en ook een herfst schaal opgemaakt. En verder staan er nog een 3-tal vazen gevuld met rode en zwarte bessen.
Paddestoelen heb ik nog niet gezien.

5 opmerkingen:

Jan zei

Paddenstoelen zal je dit jaar ook niet veel aantreffen, veel te droog. Drie weken terug vertelden de "profi's" in La Magdeleine al dat het een rampzalig jaar zou worden voor de cèpe verzamelaars.

ineke zei

Mooi herfststuk heb je gemaakt! Echt een plaatje.
Ik doe maar even niet mee aan de herfst: veel te druk. En eigenlijk ook niet nuttig: de herfst was hier nauwelijks begonnen en toen was het opeens winter! We rijden iedere dag over de pashoogte en daar ligt 50-70 cm sneeuw. Om ons heen is het wel weer groen en er komen nog een paar warmere dagen aan. Ik hoop het!

Genieten jullie maar van een heerlijke warme herfst, met veel fietsen, buiten zijn en lekkere dingen vinden!!!!
liefs Ineke

Karine zei

Mooi hé, zo'n zelfgemaakte stukjes. Hopelijk keert dat lekker herfstweertje terug, gisterennacht heeft het hier bakken geregend (probeer daar maar mee te slapen...). Vanmorgen lag de eerste sneeuw op de toppen en niet alleen het bovenste topje.

Anoniem zei

Wij hebben hier regen maar...
Met een heel relaxed weekend voor de boeg hebben we daar geen last van!!!
Eerst Kayak "Afscheidstoer" en de dag erna sauna, heerlijk relaxen, lekker eten.
En dan nog een heerlijke zondag erachter aan om bij te komen van alle "stress" dus ook weer lekker eten en drinken.
Regen buiten maar wij vermaken ons wel, onze welverdiende vakantie!!

Jammer dat wij niet zulke mooie blaadjes kunnen vinden hier, maar ja dat heb je als je midden in een stad woont...

Franca en Darren jullie hebben je best gedaan om ons te laten genieten van de dingen die niet altijd zo vanzelfsprekend zijn.
DANK voor de mooie plaatjes.

Stay Sweet

Ellie

Franca zei

Dank lieve dames voor jullie reacties!