maandag 5 oktober 2009

Wat doe je op Dierendag?

Naar de dierentuin dus in de Zoo van La Palmyre even ten noorden van Royan aan de Atlantische Oceaan. We hadden al vele positieve geluiden gehoord over dit dieren paradijs. De foto's spreken voor zich. De flamingo's kunnen ook vanaf de straatkant gezien worden, zonder dat daar een groot hek voor staat.
Dit is voor de 1ste keer dat ik een schildpad daadwerkelijk heb zien lopen. De foto van deze gazelle vind ik zelf erg mooi.
Ik heb nog nooit zoveel verschillende soorten apen gezien in een dierentuin, waarbij sommige soorten weinig op een aap leken. Zie ook dit nieuwsgierig aag/pje dat door de ruit naar binnen keek.Na de zoveelste, keek Fleur niet eens meer. Ach het is tenslotte allemaal 'Monkey business'. Een prachtige rode Ibis wil ik jullie ook niet ontnemen.Het bezoek aan de dierentuin sloten we af met een zeeleeuwen show.

2 opmerkingen:

sisely zei

Ja je hebt zoveel dieren in een zoo.En een dagje erop uit is ook mooi mee genomen, en ook nog leerzaam.Prachtige foto's zeg.

Jan zei

Wij hebben onze "ollanders", de drie Drenten dus, in hun eigen land gaan laten wandelen. We waren met de NL Drentenevereniging in Rockanje voor de jaarlijkse strandwandeling.
Stralend weer daar aan de kust daar waar het in België de ganse dag grijs en druilerig is geweest. Zo was het voor mens en dier een héél plezierige Dierendag