zondag 25 oktober 2009

Georges d'Hooge

Eigenlijk hebben we een rot weekend achter de rug. Zaterdag ochtend kregen we het bericht dat, Georges, een vriend van ons plotseling was overleden vlak voor een partijtje tennis op vrijdag avond. Georges en Ingrid wonen deels in Sigogne en deels in België. Georges was voor mij altijd het toonbeeld van gezondheid, jong ... in z'n begin jaren 60, sportief, rustig, levensgenieter, behulpzaam, bedachtzaam en ook een echte gentleman en bovenal een wijs man.
Op die 15de augustus was het Georges die Darren nog snel kwam helpen met de laatste dingen voordat 3 uur later de family suite was verhuurd. We hebben heel wat gezellige uurtjes met elkaar mogen doorbrengen bij hen en bij ons. Ook lieten zij ons kennis maken met het fijne restaurant in Bassac alwaar wij in de zomer met ons vijfjes nog zo gezellig buiten hebben gedineerd. Zowel Darren als ik zullen Georges ook erg missen en onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Ingrid en hun dochters.

6 opmerkingen:

Jan zei

Hallo Franca, snap wat je bedoelt met een "rot weekend" Na zulke berichten bij naaste familie of goede vrienden hoef je je niet te schamen voor zulk gevoel. Is Georges in België of in Sigogne overleden? Wil je de familie ons medeleven betuigen. Dit schept toch een band onder landgenoten in het buitenland.

Enrico, Marlies en Mauro zei

Verschrikkelijk zo'n plotseling overlijden, Sterkte.

Anoniem zei

Vreselijk bericht, sterkte.

Ellie

Anoniem zei

Hoi Franca en Darren, gecondoleerd met het verlies van jullie goede vriend. Sterkte in deze dagen liefs marie-josee

golf@picavet.be zei

Als men senior wordt moet men waarschijnlijk leren leven met dergelijk schokkend nieuws. Maar als het iemand van jouw jaargans is die bovendien nog een werkelijk innemende persoonlijkheid was, wordt het toch confronterend.

Ik ken Georges enkel van een paar maal met hem golf gespeeld te hebben met de Senioren in Beveren (Kallo). Vorige donderdag heb ik hem gemist, zo hoorde ik later. Ik had in de voormiddag gespeeld en hij in de namiddag.

Ik heb nog een mooie foto van ons, genomen op de Golf in Kallo in mei 2009, die ik intussen reeds aan al de golfsenioren heb doorgestuurd. Hij drinkt iets Frans, ik iets Schots ...

De mooie herinneringen blijven.

Anoniem zei

Dankjewel,

het berichtje deed ons echt goed. Ik ben blij om te horen dat hij door zoveel mensen gaat gemist worden. Wij vinden hierin veel troost.

Zo plots tijdens een partijtje tennis met vrienden. Eén van hen is kinesist en heeft er nog proberen reanimeren en de ambulance was er ook snel, maar alle hulp kwam te laat...

Hij heeft een super zomer doorgebracht in Sigogne, nog meer mensen beter leren kennen. Dat heb ik ook ondervonden toen ik deze zomer samen met hem de Alfa spider heb overgebracht van België naar Frankrijk. Dat zijn momenten die ik nu koester en moed uit haal.
Wij gaan ons mama zo goed mogelijk steunen en helpen, er nog iets moois van maken.

caro d'hooge