maandag 12 december 2016

Franse les

Inmiddels heb ik 2 keer Franse les gegeven aan de jonge mannen (tussen 18-25 jaar) uit Soedan. Ze zijn verdeeld in 2 groepen, 1 groep die 's morgens les heeft en een andere groep die 's middags 'in de schoolbanken zit'.
Op vrijdagochtend geef ik samen met een andere vrijwilligster les. De 1ste keer was dat erg vreemd en wennen, want wij staan natuurlijk niet dagelijks voor de klas. Ik had iedereen papier gegeven en een dikke viltstift voor het bekende naambordje. Gelukkig kon iedereen schrijven.
We zijn begonnen met de dagelijkse dingen wat ook de bedoeling was. Dus met het ontbijt en wat zij hebben gegeten en gedronken. Verder kleding en dat het vandaag vrijdag is.
Voor in de pauze had ik een pak speculaas meegebracht en wat over was, heb ik aan 1 jongen gegeven om met de rest te delen.
Als juffen hadden we onszelf voor de week erop ook huiswerk meegegeven. Ik heb een collage gemaakt wat je kunt eten/drinken voor het ontbijt en mijn mede-juf had hetzelfde gegaan voor de kleding. Dit heeft iedereen uiteraard meegekregen om hopelijk later nog eens te reviseren. De afgelopen week had Marie-Aline een zak verpakte nougats meegenomen en het zijn echte zoetekauwen
On-line is er een speciale site gemaakt waarin iedere 'docent' opschrijft wat hij wanneer heeft behandeld zodat we elkaars werk kunnen lezen.
Morgen is er weer een vergadering en ik ben benieuwd wat er verteld wordt.

Geen opmerkingen: