dinsdag 5 maart 2013

Voorjaarsvakantie in tekst

Krokus vakantie, voorjaarsvakantie, half-term, wintersportvakantie, ach als het beestje maar een naampje heeft. Fleur had lekker 2 weken vrij dus tijd om Rotterdam e.o. met ons bezoek te verblijden.
We hadden een voorspoedige reis en op het perron van de Thalys in Parijs, kreeg ik plots 2 armen om me heen en 3 stevige zoenen....ja ja.... Het bleek een oud collega te zijn van Texaco. Hij werkte destijds bij een van Texaco's joint-ventures en vanuit mijn functie destijds kende ik hem goed. Ook toen ik bij Texaco was vertrokken, heb ik nog wel eens contact met hem gehad voor een andere baan waar ik toen werkte. Inmiddels hebben we elkaar al zo'n 15 jaar niet gezien denk ik. Toeval bestaat niet zeggen ze. Dit gaf de reis een gouden randje.
Ook onze vakantie is erg leuk geweest, natuurlijk altijd fijn om m'n moeder weer te zien die er uitstekend uitziet. Helaas was het onmogelijk om iedereen weer te zien om bij te praten, maar voor mij was het hoogtepunt het bezoek aan mijn vriendin Manon, die een hele moeilijke tijd achter de rug heeft en nog wat hobbels te gaan heeft, maar ze heeft gelukkig een optimistisch karakter en een schat van een man en kinderen. Ook hebben we het cruise ship ss rotterdam bezocht in het weekend toen Darren vanuit London naar Amsterdam vloog (Rotterdamse prijzen waren exorbitant). Toevallig las ik een dag daarna dat een andere collega met haar gezin daar 's middags ook was; we zijn elkaar jammergenoeg net misgelopen.
We hebben ons tegoed gedaan aan het heerlijke Indonesische eten in Minang Kabau en ook in de Saté Bar in het centrum, waar er 3 vestigingen zijn. In de Saté Bar werden we er heel keurig op gewezen dat wat wij bestelden veel en veel te veel was....wie doet dat tegenwoordig nog? Maar ik heb ook genoten van de boerenkool met worst en van het heerlijke boerenpannetje (Boerenpannetje met rundvlees krieltjes worteltjes boontjes vermengd met ketjapsaus) van de keurslager Herman van Rijn.
Voor Fleur was het ook leuk om weer wat Nederlandse vriendinnen/vrienden te ontmoeten zoals Louiza (dochter van Marjolein) en Isabel en Jeroen (kinderen van Manon) en Sarah en Siebe (kinderen van Yvonne). Onze achternicht Suzanne is ook na haar werk komen borrelen en eten. Zij en een vriendin hebben 2 jaar geleden op huis en haard gepast toen wij op vakantie waren. Ze heeft een prachtig foto-boek gemaakt hierover dat ze heeft laten zien.
Natuurlijk was ook Marlies met zoontje Mauro van de partij en hebben we elkaar weer eens in levende lijve gezien hetgeen toch altijd prettiger is dan via internet. Nogmaals niet iedereen hebben we kunnen ontmoeten....maar wat in het vat zit hè.....
Tijdens ons verblijf bij m'n moeder, ontving ik plots een e-mail van een neef van mij, een tak van de Sandersen waar we geen contact mee hebben, hij was bezig met een stamboom en inmiddels heb ik een leuk contact met Arthur Sanders. Met veel plezier heb ik al het een en ander gelezen over de familie en foto's kunnen bewonderen, zelfs nog 1 van m'n vader die ik ook nog nooit heb gezien.
De terugreis naar huis is ook heel voorspoedig verlopen en we zagen dat André van Duin en zijn echtgenoot in dezelfde coupé zaten als Fleur en ik. En nee ik heb geen foto genomen, dat is een beetje erg genant en hoe zag hij eruit? Leuker dan op televisie, ook langer denk ik en z'n man zag er ook leuk uit.  Later las ik dat ze voor de mode show van Viktor & Rolf naar Parijs gingen.

1 opmerking:

Marrylies zei

Want hij staat zo leuk met strikken jurken! ;)