dinsdag 19 maart 2013

Wat een leuk leven heb jij eigenlijk

Mijn 'Miserabele' vriendinnen
Deze opmerking heb ik recentelijk een paar keer gehoord. En ja dat is ook zo, maar zeg ik dan ook je moet daar ook wel zelf je best voor doen. Na 6 jaar wonen in Frankrijk heb ik mijn plekje wel 'veroverd' en heb ik hele fijne en lieve vrienden en vriendinnen. Nog belangrijker is dat Fleur haar draai helemaal heeft gevonden; ze skyped dagelijks na school met haar Franse vriendinnen en haar terug gevonden Nederlandse vriendin Isabel. En denk maar niet dat ik in de buurt mag komen hoor. Het is heerlijk als je kind zoveel leuke vriendinnen heeft; er zijn van die dagen dat je als moeder alleen je kind's schooltas mee naar huis neemt omdat ze blijft spelen bij een vriendin. Vorige week was ze uitgenodigd om vrijdagavond met een vriendin en haar ouders naar de bioscoop te gaan. Ze zouden ook bij McDonald's eten....heel netjes werd nog aan mij gevraagd of ik daar een probleem mee had. Nee hoor. Maar ik was wel benieuwd welke film....dat was toen nog onbekend. Ik heb zitten kijken en vond een leuke familie film met een hond -succes verzekerd toch?- en die begon om 18:15 uur. Dus op de vrijdag zelf ik dat geopperd aan de ouders van vriendin...oh nee we gaan naar de nieuwste Disney film in 3D met een tovenaar en heksen en de voorstelling van 21:00 uur.  Oops. Ik ken mijn meisje natuurlijk als geen ander en het verbaasde mij dan ook niet dat ik een sms-je kreeg na 40 minuten dat Fleur naar huis wilde omdat ze zich niet lekker voelde vanwege de 3D film. Direct zijn Darren en ik naar Cognac gereden om haar op te halen. Ze is al 2x eerder naar een 3D film geweest maar ze houdt gewoon niet van dit soort films. Maar heel keurig de mensen in de bios hebben haar kaartje terug gegeven met de opmerking dat ze de film gratis mag zien wanneer het in 'niet 3D' wordt getoond. Waar kom je dat nog tegen? Jullie begrijpen dat ik het kaartje terug heb gegeven aan de moeder van het vriendinnetje, want het is gewoon niet Fleur's soort film.
Via een facebook vriendin Elisabeth kwamen we ter sprake over de nieuwste (gezongen)film Les Misérables.....hij heeft nabij Sigogne slechts een week of 2 gedraaid...dus helaas...maar zij was zo lief om hem op DVD te zetten en vandaag hadden we dus een 'miserabele' dag! Met 3 Engelse vriendinnen, Kathy, Melody, Juliet en m'n Franse vriendin Stéphanie, hebben we genoten van de film, af en toe een traantje wegpinkend. Iedereen had iets gedaan voor de lunch dus ook dat zat wel snor. Sinds een week heb ik ook een nieuw blog Bibelots-charente waarin ik spulletjes verkoop, veelal die we nog nooit hebben gebruikt. Je kunt drie dingen doen....naar de afvalverwerking, naar een kringloopwinkel of proberen ze voor een hele schappelijke prijs te verkopen...Dus dat laatste maar. Alles wat van Fleur was, krijgt zij natuurlijk...in de hoop het dat stimuleert om meer op te ruimen en de rest is voor mij. Op facebook heb ik een speciale pagina aangemaakt voor de Charente zodat 'n ieder kan aanbieden en vragen en het ledenaantal loopt dagelijks op.  Ik heb inmiddels al diverse spullen verkocht, dus iedereen blij.
Mijn nieuwe aanwinst?  Cocottes....kleine éénmanspannetjes voor een pot au feu, boeuf bourgignon, vispotje, etc.  Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar ik heb ze :-)
Vanmiddag kreeg ik ook nog een uitnodiging voor een surprise party van een van onze Franse vrienden...dus ja ik kan zeggen dat ik een leuk leven heb.

Geen opmerkingen: