donderdag 24 januari 2013

Januari saai?

Vergeet het maar, niet in Au Bellefleur waar de ontbijten de keuken uitvliegen en de potten en pannen staan te pruttelen. We hebben nog nooit zo'n goed januari maand gehad als dit jaar. Het geluk was ook met ons met een bedrijf uit Jarnac die een werknemer uit Algerije voor 10 dagen onder de arm had genomen. Een meest aimabele man, weinig eisend, voorkomend, keurig netjes, beleefd en erg vriendelijk. Ook een Engels echtpaar dat overkwam voor 2 nachten om dat ene droomhuis te zien. En ook Vlaamse gasten die hier 4 nachten verbleven nadat zij hun droomhuis hadden gekocht. Fijne gasten allemaal en zo leuk dat de Vlaamse gasten voordat ze naar bed gingen me steeds een welterusten zoen gaven :-). En als ze dan vragen of je een foto van hun wilt nemen aan het ontbijt en of ze een foto van jou ook mogen nemen (ook 's morgens vroeg ...oops) weet je dat het helemaal top is.

Ook volgende week nog een boeking via vrienden, dus wij zijn dik tevreden. Het gedeelte van het dak dat in februari wordt vervangen, kunnen we er niet van betalen maar alle beetjes helpen.
Natuurlijk zijn alle 6 poesjes nog kind aan huis, dat wil zeggen dat we ze brokjes geven en wat 'baby'melk gemengd met water. Slapen doen ze of elders maar meestal liggen er wel een stuk of 4 in het v/h konijnenhok, 1 deurtje eraf geschroefd en oud wollen dekentje erin gelegd. Overdag zien we ze bijna niet, ja 's morgens zitten ze in de vensterbank om ons 'bonjour' te wensen, en 's middags spelen ze met elkaar, of met een balletje waar een belletje in zit. Heel grappig allemaal.
Dan is ons favoriete restaurant http://www.auberge-de-conde.net/restaurant.php weer open gegaan na een welverdiende vakantie en het heeft een hele metamorfose ondergaan (wij waren hier al van op de hoogte) en van de week ben ik met 3 vriendinnen er gaan lunchen en hebben het interieur bewonderd. Het is erg smaakvol en modern geworden. Chapeau Sylvain en Guillaume.
Dan heb ik gisteren een afternoon/high tea georganiseerd voor mijn vriendin Stéphanie en voor Fleur's 'oude' juf/directrice aan wie zij en wij veel te danken hebben. Darren was zo lief om een aantal ingrediënten uit Engeland mee te brengen en het werd een klein feestje eerlijk gezegd. De Fransen kennen dit niet en vonden het allemaal erg lekker, met name de scones en de door Fleur zelfgemaakte kleine cup-cakes met allerlei smaken, en de sandwiches vielen erg in de smaak. Diverse soorten thee erbij en bubbels....m'n liefje wat wil je nog meer.


1 opmerking:

Anoniem zei

Geweldig,dat het zo goed gaat in Frankrijk.
Groetjes Anja