woensdag 18 juli 2012

Van alles en nog wat


Tot mijn schrik en spijt zie ik dat het alweer ruim een maand geleden is dat ik wat heb geschreven. De trouwe volgers weten dan wel dat ik het of erg druk heb (gehad) of er niet veel te vermelden is. Want dagelijks schrijven om maar wat te schrijven, daar doe ik niet aan. Trouwens daar zou ik geen zin en geen tijd voor hebben.
De maand juli zakelijk gezien is een erg drukke in de B&B. Zo heb ik alweer hulp in geroepen van een vriendin om te helpen en ook verder deze week en later deze maand springt ze bij. Het is onmogelijk om 4 kamers uit te checken als je dezelfde dag ook weer incheckers hebt. Vaak willen gasten dan ook ook op de dag van aankomt dineren en dan is het echt stevig aanpoten.
Een week of 2 geleden ben ik gevallen, pats boem daar lag ik op de parketvloer en die is hard kan ik je verzekeren. Hoe het kwam weet ik niet, en ik had de rest van de middag en avond ook geen last, totdat ik 's morgens wakker werd en wel veel pijn had in linkerarm en borstbeen. Het was maandag, Darren zou weer vertrekken, ik had 4 kamers om uit te checken want de volgende dag moesten ze weer spik en span zijn voor de volgende gasten. Gelukkig heeft een vriendin haar schema omgegooid en stond om 10 uur op de stoep gewapend met allerlei schoonmaakartikelen en ging als een razende tekeer. Zij de kamers, ik de was. Om half 4 waren we klaar! Het was een zegen dat ze kon komen. Ik heb nog steeds wat last overigens maar ja tijdens het disco feest in het dorp moet je natuurlijk ook niet meedoen met 'Cotton Eye Joe' (armen in de lucht en bukken...funest). Afgelopen weekend stond in het teken van het jaarlijkse dorpsfeest 'Fête des Battages', zaterdagavond met zo'n 400 man uit het dorp eten in een tent, met disco en zondag de demonstraties en stands voor het grote publiek. 's Middags hadden er 600 mensen 'Moules - Frites' gegeten! Groot succes dus dit feest.

Dinsdag zijn we (Franse vriendin en haar zoontje) naar het strand geweest van Saint Georges de Didonnes alwaar we begonnen met een heerlijke lunch in Restaurant Le Cardinal des Mers op het terras. Daarna gewapend met klapstoelen (mij krijgen ze niet meer op een badlaken!) genoten van zon met een lekker briesje, 30 graden, en de kinderen hebben heerlijk in zee gespeeld. Hier kunnen we even op teren, zeker na het slechte weer dat ook wij in de Charente hebben gehad.

Stéphanie en Alexandre
This is the life :-)

4 opmerkingen:

Jan zei

Voor de tweede jaar op rij hebben we de feesten gemist. Gewoon er over gekeken in de "Sortir" waarschijnlijk. Spijtig maar volgend jaar gaat Franca ons zeker goed vooraf een seintje geven denk ik !

Jan zei

Voor de tweede jaar op rij hebben we de feesten gemist. Gewoon er over gekeken in de "Sortir" waarschijnlijk. Spijtig maar volgend jaar gaat Franca ons zeker goed vooraf een seintje geven denk ik !

Anoniem zei

Hoi,

wat gezellig, zo moeder en dochter
Anja

Judith zei

Leuke foto hoor meiden! xxx