zaterdag 25 augustus 2012

Vakantie

Net zoals veel lezers van ons blog, zijn wij er ook even tussenuit geweest. Ruim 3 weken vakantie aan de Vlaamse Kust en in Nederland hebben ons goed gedaan. Jammer genoeg had Darren slechts 1 week vakantie, maar hij is toch lekker uitgerust. We hebben uitstekend weer gehad en ik had prompt de verkeerde kleding bij me...dus nog maar wat luchtigers aangeschaft. Wat hebben we allemaal gedaan? In Wenduine hadden we een appartement aan zee gehuurd en hebben 's middags genoten van de kite-surfers. We hebben 2 dagen stranddag ingelast, makkelijk hoor even een boterhammetje maken in het appartement en gewapend met een paar biertjes en wijn, hebben wij gezellig gepicknickt. Fleur lag de hele dag zo'n beetje in het water op haar nieuwe (kinder) surfboard. Alle hulde aan de strandwachten, 5 stuks, die alles en iedereen heel goed in de gaten hielden. Natuurlijk gingen of Darren of ik met haar mee het water in. René, Anita en Bob van Gellekom zijn ook een dagje geweest en hebben we gezellig geluncht met elkaar. Ooit, zo'n 6 jaar geleden zouden we met vrienden naar  Plopsaland gaan, maar wij moesten toen onverwacht naar Frankrijk en daardoor moeten afhaken. Alhoewel Fleur er eigenlijk te oud voor is, zijn we met de kusttram (een aanrader!) er naar toe gereisd en laat ik zeggen dat het aardig was, voor kinderen tot en met 6 a 7 jaar. Voor de oudere broers en zussen van kinderen was er een reuze glijbaan, achtbaan en dat soort dingen. Dus Fleur amuseerde zich voor het eerst in de 8-baan samen met haar vader. Darren's verjaardag hebben we in Brugge gevierd, wat is dat toch een gezellige stad. Heel toeristisch maar wel een aanrader is om met het koetsje een rondrit te maken. De dag daarna hadden we een soort van reunie georganiseerd voor vrienden en familie zowel van mijn moeder als van ons die we recentelijk niet hadden gezien en die altijd met ons meeleven. 's-Morgens had ik o.a. voor 22 man zalmsalade gemaakt, hebben we 80 bitterballen bij de lokale 'snackbar' besteld en hadden we alles gezellig versierd op z'n Frans. Het enige jammere was dat een hele goede vriendin van mij wegens (ernstige) ziekte niet kon komen.
De rest van de vakantie stond in het teken van nog een vriendin, Marrylies, opzoeken die in een Pippi Langkous huis woont bij de Veluwe. Daar hebben we gezellige uurtjes doorgebracht en 's middags mocht Fleur nog pony rijden op de manege van een vriendin van haar. Met een heerlijk diner op het terras van restaurant 't Herdertje sloten we deze dag af. Maar wat een verrassing trof ons er was een ballonvaart aan de gang met allerlei figuren dus dat namen we nog even gezellig mee. Heel toevallig was mijn vriendin Meritha, die in Engeland woont, in dezelfde periode in Nederland als wij, dus hebben we met de kinderen een rondje Spido gemaakt in Rotterdam.
Een ander hoogtepunt was de rijsttafel in Indonesisch restaurant Minang Kabau in Rotterdam met dank aan Thea en Eddi die hier laatst waren. Op de heetste dag van het jaar, hadden wij kaarten voor de Efteling en gewapend met flesjes water gingen we erop uit. Maar met de hitte bleek het mee te vallen, de meeste attracties zijn binnen en buiten waaide er een klein briesje. En gelukkig zat half Nederland op het strand te bakken (of in de file er naar toe) en hoefden we nergens maar dan ook nergens te wachten. Wat een feest! Hoogtepunt was wel de show van Raveleijn, deze youtube versie is wat verouderd maar geeft een goed beeld van het verhaal en de sfeer. De ruiters zijn inmiddels echte circus artiesten geworden met hun voltige stunten.
Céline had weer fijn op huis en have gepast en momenteel zijn we weer druk in de weer met gasten.
Foto's van de vakantie zal ik even in een apart blogje zetten.


4 opmerkingen:

Judith zei

Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad in Belgie en Nederland, en uiteraard getroffen met het mooie weer! Geniet nog even na tussendoor, doen wij ook nog steeds, het stortregent intussen hier weer....;-)

Kristel Holsbeek zei

Ha jullie hebben een fijne vakantie gehad!!! Leuk te horen dat jullie ook in BE vertoefd hebben;-)

Anoniem zei


Jullie hebben een leuke tijd in Belgie en Nederland gehad zo te zien.
Had even een belletje gegeven,dan hadden we elkaar weer eens kunnen treffen. Jammer...
Anja

Au Bellefleur zei

Met alle respect Anja, maar wij wonen nu 5.5 jaar in Frankrijk en jullie hebben een aantal keren gezegd dat jullie na het trekken van jullie agenda's eens naar ons toe wilden komen. Dit is niet gebeurd. Niet erg, maar ik hou niet van loze beloftes en dan zul je wel begrijpen dat we niet hebben gebeld tijdens onze -voor Darren maar 1 week- vakantie.