donderdag 5 april 2012

Waar blijft de tijd?

13 Maart was mijn laatste blog en sindsdien hebben we natuurlijk niet stilgezeten en ook niet bij mede bloggers gekeken. Een week na terugkeer van onze vakantie -wat lijkt het alweer lang geleden- ben ik met Fleur's klas -24 kinderen- op schoolreis geweest naar Ile d'Oléron. Een overvol 5-daags programma stond ons te wachten waaronder een 20 km fietstocht door bos en duin naar het strand, alwaar we konden picknicken. Neem van mij aan dat de fietstocht erg zwaar was, zeker als je op een soort van adolescente fiets moet zitten. Dat alles pijn deed begrijpen jullie. Ook hebben we een vuurtoren bezocht, een oesterpark door de blubber en 6 kinderen gevallen waaronder Fleur, gevist met schepnet en emmer, circus, disco en hebben de kinderen geleerd om te zeilen in een klein karretje op wieltjes (wie weet het Nederlandse woord?). We hebben enorm geboft met het mooie weer en vrijdagavond kwamen we moe maar voldaan weer thuis. Enige foto's ter illustratie!
Die zaterdag was het weer gelijk behoorlijk aan de bak met gasten, een 'zieke' Fleur, tropische temperaturen, en een spierverrekking in mijn nek. Gelukkig is dat inmiddels weer over dankzij tijgerbalsem en een wollen sjaal voor dag en nacht (heerlijk als het zo warm is).
Sinds maandag zijn internetvriendin Judith en haar partner Nol hier. Het is voor het eerst dat we elkaar na al die jaren in levende lijve zien en we hebben het erg gezellig met elkaar. Morgen gaan zij weer weg en komen de nieuwe gasten alweer aan. Op Pasen zijn we uitgenodigd bij een Engelse vriendin, die hier af en toe is. Ook begin volgende week hebben we nog wat gasten en dan is het feest, heel groot feest. Maar daarover later!


5 opmerkingen:

Judith zei

Ja, waar blijft de tijd Franca, morgen gaan wij ook weer na een paar heerlijke dagen bij jou weer naar huis....Volgende week lekker genieten,dat verklap ik hier natuurlijk niet...liefs Judith en Nol xxx

Anoniem zei

Leuk om weer wat te horen. Die wagen met wielen is een zeilwagen. In de 16e en 17e eeuw een bekend vermaak op het strand. Ik meen dat de befaamde Simon Stevin die zeilwagen heeft ontworpen. Ik heb ze vaak voorbij zien scheuren op de immens brede en vlakke stranden van Noord-Frankrijk.
Groeten, WR1944 uit Allentown

Jan zei

Fijne "werkvakantie" heb je blijkbaar gehad. En inderdaad zeilwagens zijn kenmerkend voor de brede stranden van Noord Frankrijk en België. In De Panne zijn ze kenmerkend voor het strand.

Anoniem zei

Jarig!!!!!

Groetjes Anja

Anoniem zei

of 5 jaar Sigogne !!

Groetjes Anja