dinsdag 13 maart 2012

Wintersport vakantie in de Auvergne

Met name omdat Fleur vorig jaar in maart is gaan skiën met haar klas in St. Lary en zo enthousiast thuis kwam, zijn wij dit jaar, na 11 jaar, met ons viertjes (mijn moeder had er ook wel oren naar) naar de Auvergne geweest. Daar bevinden zich verschillende ski-oorden, van familiepistes tot het meer professionele werk. We hadden een gemoedelijk hotel uitgezocht, bij een Nederlands echtpaar, met name omdat we daar 's avonds konden eten en het centraal lag, was de keuze niet moeilijk. We troffen het, want we hebben iedere avond heerlijk gegeten; hoe krijgen we die kilo's er weer af :-(.
Voor de hele week ski's en aanverwante artikelen gehuurd en maandagochtend stonden we op de piste. Darren en Fleur gingen direct als een speer en ik maar stuntelen. Op je 'ouwe' dag word je toch wat huiverig om te vallen en als ik iets zou breken, zou dat toch een kleine ramp zijn. Ik heb het 2x geprobeerd, uitgesmeerd over 2 dagen, maar ben toen mijn 'apparatuur' terug gaan brengen. De ochtenden stonden voor het skiën gepland en in de middag zouden we dan iets anders doen; zo blijft het ook leuk voor de niet skiërs. Een mooie grote plaats vonden wij La Bourboule, met veel gezellige winkels, echt een Spa oord. Daar konden we ook met de funiculare naar boven en beneden en hebben daar nog een wandeling door het bos in de sneeuw gemaakt. Ook hebben we de leuke plaats Besse bezocht, echt schilderachtig met smalle straatjes en hele sfeervolle winkeltjes. Daar heb ik -van moeders gekregen- nog wat beeldjes gekocht als uitbreiding op mijn Kerstdorp. Het zijn skiërs,schaatsers en een meisje op een slee. Nog 9 maanden geduld!
Natuurlijk hebben we ook nog vastgezeten in de sneeuw, maar dankzij sterke Franse mannen en dames, is dat goed gekomen. Het kwam omdat er een soort van sneeuw blizzard was, vreselijke wind en onmogelijk om veilig te skiën, dat was wel jammer want het was de laatste mogelijkheid. In het hotel was ook een jongetje van 10 dus Fleur had een speel kameraadje voor de Wii en Pokeren! Jaja, dat kon Fleur al (ik niet) en heeft het hem geleerd en ook de 2 hotelhonden, Truus en Karel zijn geen aandacht tekort gekomen.  Het hotel heeft ook nog een Dart avond georganiseerd en dat bleek erg gezellig, alhoewel we er eerst niet zoveel fedusie in hadden. Het gezelschap uit de omgeving was een leuke mix van Engelsen en Nederlanders. En je raad het nooit.  Mijn moeder was dart kampioene van die avond!Op de terugweg naar huis hebben we als tussenstop Limoges genomen en heerlijk gegeten in een soort Engelse pub. Thuis troffen we alles prima aan; een -Franse- vriendin bleef in ons huis (en blijft nog even) voor de konijnen, haar konijn en 2 katten zijn ook tijdelijk mee gekomen. Volgende week ga ik met Fleur's klas een 5 dagen op schoolreisje naar Ile d'Oleron en zo lang blijft Céline bij ons. Direct na thuiskomst is er werk aan de winkel want dan hebben we full-house.
Hierbij een paar kiekjes, er staan er veel meer op facebook.

8 opmerkingen:

René van Gellekom zei

IK ben blij dat jullie het zo naar je zin hebben gehad. En het goed 'moeder' weer op volle kracht op de foto te zien staan.

Judith zei

Ziet er gezellig uit! En ja, je moeder....heeft ook genoten zo te zien! Leuke foto's weer!

Kristel Holsbeek zei

Wow zo leuk allemaal!!

Anoniem zei

hallo allemaal,

we zijn blij,dat jullie het prima naar je zin hebben gehad en leuke foto's, erg genoten zo te zien.
Michel en Anja

ineke zei

Leuk hoor en genoten hebben jullie!!! Maar, als moeder en echtgenote van 3 skileraren moet ik je toch even streng toespreken. Ga aub NOOIT zelf aan de slag. Neem een goeie skileraar, die krijgt jou heus lekker aan het skieen.
Ook voor Fleur erg belangrijk. Die kids gaan eigenlijk al snel vanzelf, maar hebben dan vaak te weinig techniek om hun snelheid veilig onder controle te houden.
Klinkt belerend, maar goed lessen is echt noodzakelijk!!!

Au Bellefleur zei

Ja laat moeder maar schuiven, zonder latten dan wel te verstaan!

@Ineke, Fleur heeft vorig jaar continue les gehad toen ze met haar klas ging skiën en ging -net als Darren- als een speer. En Darren heeft getracht haar wat meer techniek bij te brengen, zodat ze meer gecontroleerd naar beneden ging.
Ik zelf heb gevraagd voor (privé) les maar alles zat vol voor de hele week. Tja dus daarom ben ik gestopt.

Jan zei

Jullie blijken een fijne vakantie te hebben genoten. Wat me vooral plezier doet is je moeder terug te zien genieten. Zij heeft de goeie medicijn gevonden "vrolijk zijn" Geef ze aub een heel stevige knuffel van mij !

Albert y Mara zei

Heel erg leuk de familie foto's van de wintersport vakantie.
Zo te zien hebben jullie genoten.
De laatste foto met Fleur en de hond vind ik prachtig.
Lieve groeten, Mara.