woensdag 28 april 2010

Tijd maken

Eigenlijk nog steeds geen tijd, dus dan maar even tijd maken en dat terwijl de zon het lonken niet kan laten!
Waar was ik gebleven. Mijn verjaardags weekend is nog heel gezellig verlopen, ondanks dat Darren er niet bij kon zijn. 's Morgens vroeg cadeautjes en kaarten op bed van Fleur en mijn moeder. Ik mocht pas naar beneden van Fleur als zij dat aangaf en daar had m'n lieve meisje toast gemaakt, met daarop een gebakken eitje, koffie ingeschonken en m'n stoel versierd. Ook voor Oma en haarzelf had ze thee gezet. Heel blij was ik met de dvd van Les Enfoirés van Fleur en van m'n moeder een boek van Tatiana de Rosnay. Van Darren kreeg ik, later, vers van de pers het nieuwe Master Chef 2010 receptenboek!
's Middags kwam vriendin Karen met haar dochtertje op de taart/borrel gewapend met Champagne, bijzondere kandelaar en bos ruikers! Zo ben ik wel heel leuk 48 (meid wat zie je er nog goed uit..hoor ik jullie denken ;-) ) geworden! Op zaterdag dineerden we in Auberge de Condé in Bassac, waar de chef deze taart had gemaakt en op de andere foto zie je hoe deze werd geserveerd. Klasse! Rekening voor dit dessert was .. zitten jullie stevig? Slechts €6,50 p.p. en voor Fleur die hetzelfde kreeg geheel gratis! School is weer begonnen, m'n moeder weer terug in Rotterdam; gelukkig zonder enig oponthoud. Nieuwe gasten zouden 4 nachten blijven maar hebben er direct na 1 dag al 6 van gemaakt. Het is een erg aardig en gezellig stel, die op 2x na iedere avond hier hebben gedineerd. Ik heb zelfs een rijsttafel gemaakt! Stond eigenlijk wel van mijzelf te kijken. 's Morgens bij het ontbijt kwam het gesprek op de Indonesische keuken en de gasten vertelden dat ze dat zo lekker vonden. Ach het is iets meer werk dan het gebruikelijke 4-gangen diner en voor mij ook een ware uitdaging. De meeste recepten heb ik gevonden op http://www.tantelenny.com/ waar alles duidelijk wordt uitgelegd. De komende week zal ik ook niet veel tijd hebben want dan krijgen we o.a. de familie van Gellekom, jullie kennen hem wel http://www.vangellekom.nl
We kijken er al maanden naar uit, want René en ik kennen elkaar enkel via Internet, maar we hebben al veel gebeld...dus we weten van elkaar hoe we klinken en hoe we eruit zien.....!

So long!

4 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Het is dan toch een hele fijne verjaardag geworden...
Wat leuk allemaal...veel plezier met de volgende gasten;-)

Jan zei

Toch nog goed gekomen met die 48°verjaardag. Zo jong nog. Het was daarom dat je moeder er nog bij was om toezicht uit te oefenen? En doe René de groeten, ik had gedacht van 'm te ontmoeten maar wij komen pas op 10 mei terug naar La M.

Anita zei

Franca, tis inderdaad rustig aan die kant ;-) Ik neem aan dat alles in kannen en kruiken is voor de komst voor Rene en aanhang hihi

Ik weet hoezeer je er naar uitgekeken hebt. Ik wens jullie van harte een paar fantastische dagen met z'n allen !!! GENIET (en nooit met mate)

Dikke kus xxx

Franca zei

Dank je Kristel!
Als ik René niet te veel tegen val, komt ie misschien nog eens wanneer ook jij in La M. bent!
Anita...jaja spannend hoor...ik heb al een voorproefje zoals je weet! René en gezin weet nog steeds van niets!!!! Zowel Darren als Fleur maar zeker ik kijken heel erg uit naar René's komst! En naar Anita en Bob uiteraard ook!