donderdag 15 april 2010

1 week in 1 blog in Sigogne - Charente

Mijn trouwe volgers weten het wel zolangzamerhand...duurt het wat lang eer er een blogje komt, dan heeft Franca het druk met het verwennen van gasten in Sigogne....en niets is minder waar.
Vorige week donderdag is mijn moeder aangekomen; de Franse spoorwegen zouden staken, maar wonder boven wonder is m'n moeder toch in Angoulême aangekomen. Volgens internet zou haar tgv niet rijden, volgens de dame in het Rotterdamse NS loket wel. De gok maar gewaagd en succesvol. Met m'n moeder kwam ook het mooie weer (het is al ruim een week prachtig weer), dus we hebben veel in de tuin gezeten. Ook hadden we weer hele leuke gasten die 4 dagen bivakkeerden in Au Bellefleur, dus dat betekende weer een aantal gezellige dinertjes verzorgd door ons. Fleur heeft ook deze week nog Paasvakantie en met Oma in de buurt is het altijd feest. Een aanbevolen restaurant die we, doordat ik een foutje in de TomTom had gemaakt, na 1 uur zigzaggend bereikten (alle3 misselijk), bleek nog in winterslaap. Gelukkig wist ik nog dat Segonzac restaurantjes had en dat was toch op weg naar huis. De beste van de 2 restaurants genomen....maar wat een teleurstellende lunch was dat zeg. Idioot kleine porties, want zeg nu zelf 3 plakjes van 3 bij 1 cm gerookte eendenborst filet met een blauwe kaas, stelt natuurlijk niets voor. Wij serveren dit ook en geven minimaal 12 plakjes! Het hoofdgerecht stelde ook al teleur, het dessert was goed....; maar er hing een veel te hoog prijskaartje aan van 18,50! Voor Franse begrippen erg duur.
Wel hadden we gisteren plots een douche in de hal....maar ik denk dat ik alles weer redelijk onder controle heb. Ook kwamen mijn nicht Lies en haar man George nog even 'aanwaaien' vanuit Spanje op terugreis -na 4 maanden- naar Nederland...en zo is het hier altijd wel de zoete inval.
Vandaag voor de 3de keer in 1 jaar tijd naar Chateau des Enigmes bij Pons in de buurt, alwaar de tempeliers strijden...http://portersonthemove.blogspot.com/search?q=chateau+des+enigmes

M'n verjaardag (16 april als ik klaar ben met schrijven) zal ik helaas niet met Darren kunnen vieren, vanwege de eruptie op IJsland waardoor alle vliegvelden, ook in Engeland, zijn gesloten. Helaas is er geen -voorzover ik nu weet- mogelijkheid voor Darren om te komen. Jammergenoeg valt er dan wel 't e.e.a. in het water....Helaas....

11 opmerkingen:

Jan zei

Wel te laat maar toch nog de eerste van de telaat komers...Eeen heel gelukkige verjaardag vanuit het inderdaad zonovergoten La Magdeleine.
Van Jan , Simonne en de drie Drentjes

Anoniem zei

Lieve Franca,

wij willen je van harte feliciteren met je verjaardag en nog veel gezonde en gelukkige jaren
Michel en Anja

Franca zei

@Jan...nee hoor precies op tijd, vandaag 16 april is de dag! Dank je wel.

@Anja en Michel, bedankt voor jullie kaart!

Izzy en Carla zei

gelukkige verjaardag Franca !
probeer er toch maar een mooie dag van te maken, ondanks de afwezigheid van je geliefde
xxx

Myriam zei

Spijtig dat Darren er niet bij kan zijn op deze speciale dag, maar dat hebben jullie dan nog tegoed.
Prettige verjaardag Franca en geniet ervan!
Groetjes, Myriam & Rudy

coco zei

Alsnog van harte met je verjaardag.

Mijn pc ligt finaal in puin en is bij de reperateur.
Gelukkig heeft Yvette een laptop en aangezien ze nu aan het werk is.......

Dikke kussen van ons 4-en.

Ellie en de rest

Anoniem zei

Nog van harte!!
Balen dat Darren niet thuis kon komen. R zit nu op de boot richting NL. Was al 1,5 week weg en dat is nu bijna 2 weken geworden. Woensdag hoopt hij weer naar Engeland te kunnen vliegen. Gedoe, gedoe.
Hier intussen superweertje en lekker genieten van ons nieuwe huis.

Groetjes,
Karin

fotolog Albert y Mara zei

Zes dagen te laat, maar daarom niet minder gemeend. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren in goede gezondheid met Darren en Fleur toegewenst.
O.T. Wat zijn wij blij dat we op 14 april terug gevlogen zijn, welliswaar met Pech en Geluk (zie log), maar we zouden maar een dag later gepland hebben, dan waren we misschien pas morgen terug gekomen.
Salu2
Albert y Mara

Anoniem zei

Hoi Franca!!!!
0EPS!!!! Weer jouw verjaardag vergeten!!! En dat terwijl jij zelf altijd zo attent bent!!
Nou, alsnog van harte hoor!! Hopelijk mag dat nog na ruim 1,5e week....?? Maar niet minder gemeend hoor.

volgend jaar beter???

groetjes vanuit een voorjaars Holland,
Marian + Jos + boyz

Jan en Wilma zei

Lieve Franca,
Hierbij onze hele verlate felicitaties met je verjaardag!
Duizend maal sorry!
Ik, Wilma heeft ook vanwege de aswolk vastgezeten in Malaga waar ik Spaanse les heb gevolgd met mijn Nederlandse lesgenoten. Ben daardoor 5 dagen later vertrokken naar Nederland.
Ik mail weer snel,
liefs, Jan en Wilma

Franca zei

Hartelijk bedankt voor al jullie goede en lieve wensen....what's in a 'date'!