dinsdag 26 januari 2010

Overuren

Ken je dat dat je hoofd overuren draait? Niet eens van ongezellige dingen hoor, meer van drukte met te gezellige gasten...jawel..die heb je ook waardoor je telaat in bed ligt en die weer een prachtige ervaring neerpennen in Au Bellefleur's gastenboek. De Frankrijk Beurs in London is nu al succesvol te noemen, en met aanbieders om maar vooral ook onze B&B op hun site te plaatsen.
Nu willen wij dat in principe wel, maar je moet het kaf van het koren zien te scheiden en dat heeft tijd nodig. Zo heb ik na een jaar 0 resultaat en een erge gebruiksonvriendelijke site van toprural van harte afscheid van hen genomen. Ook kleinere aanbieders, die dan wel geld vragen en/of je hun website maar op die van jou wilt linken, stromen voorbij en in principe komt daar ook niet 1,2,3 klandizie uit. Gelukkig zijn er ook nog een aantal grotere/internationale die wel gebruiksvriendelijke sites hebben, waar je ook als bezoeker je weg gemakkelijk weet te vinden. Voor de B&B's die geen professionele website hebben en dus ook niet hoog in de google pagina's staan, is het een optie.
In huis zijn ook nogal wat mankementen geweest en helaas nog niet allemaal verholpen. Een klein voorbeeld, met groot impact, is de kapotte wasmachine geweest. En ik heb dus veel op de hand moeten wassen...wat een ellende zeg. De nieuwe 9 kg machine die we hadden gekocht, was op een bepaald moment vermist tussen de diverse tranport depots...Gelukkig is hij inmiddels gearriveerd en heb ik hem aangesloten en draait ook hij overuren!
Verder ben ik natuurlijk ook begaan met m'n diverse vrienden en vriendinnen die ook aandacht vragen, en ik besef me terdege dat ik daarin ook achterloop.

11 opmerkingen:

Natascha zei

Ook bij ons stromen dagelijks aanbiedingen om ons hotel te promoten binnen: "geef mij xxx euro (meestal iets met 3 cijfers) per jaar en ik boek je hotel vol!". Túúrlijk, als we iedereen zo maar konden geloven waren we nu al multi-miljonair! Wij hebben nu het trucje dat we meteen vertellen alleen zaken te doen met organisaties op commissie-basis (voor iedere binnengebrachte reservering krijg je x % van de boekingsprijs) of dat we pas betalen als ze x reserveringen voor ons gerealiseerd hebben. Alle anderen: sorry jongens! Degenen die zich daar dan niet bij willen neerleggen zijn in 99% van de gevallen écht "bad news" en die kun je ook missen. Een echte goede bemiddelaar wil een goede relatie opbouwen met zijn hotelbestand. Op korte termijn kun je geen wonderen verwachten.

René van Gellekom zei

Ja die websites, dat is handel, maar meestal voor de beheerders.

Wat Natascha doet is gewoon het handigst eer klanten en dan een % commissie en niet vooruit.

Het best is gewoon om de boel in eigen beheer doen en dan zo nu en dan wat leuke updates op je website om te zorgen dat in de hogere regionen van Google komt als mensen 'Frankrijk' intikken.

Al die verzamelwebsites moet je maar eens bekijken wat dat voor rendement oplevert en je hebt zelfs niets in de hand.

Wat die vrienden betreft, die komen niets te kort aan andacht en als ze dat wel vinden/kenbaar maken, dan begrijpen ze er niets van. Werken gaat voor het meisje, als je het maar wel allemaal binnen de perken houdt.

Kus

Natascha zei

@René: alleen een eigen website is vaak niet genoeg. Wij krijgen heel veel gasten die bij ons boeken en dan zeggen: Ja, jullie stonden op WeekendjeWeg en op Hotel.de en op zoveel andere sites dat ik dacht "dat moet goed zijn". Mensen zijn erg onzeker en vertrouwen het internet niet zomaar. Als je te boeken bent via een bekende site, krijg je zo gigantisch meer boekingen. Ook hebben dat soort sites vaak de mogelijkheid om de accomodatie te beoordelen. Toen wij eenmaal een goed cijfer bij HRS (Hotel Reservation System) hadden, steeg hun boekingsvolume met 1100%!

Franca: heb je weleens gecheckt op Zoover, Tripadvisor of andere review sites of je daar op staat? Desnoods laat je (heel vals) een bekende een "nep-beoordeling" posten. Natuurlijk niet alleen tienen uitdelen en wel een genuaceerd verhaal... Zorg ook dat je site goed gelinkt is en je goede meta-tags hebt. Je verschijnt echt heel matig in Google, dat moet echt beter kunnen. Als je Haus am Berg Lam intypt krijg je 556.000 hits, als je "Au Belle Fleur" intypt krijg je 1 hit. Je wilt je tags zó hebben dat als je bij wijze van spreken "bed & breakfast france" intypt dat je dan lekker hoog komt. Ook moet je zelf eens rustig googlen op dit soort zoekbegrippen. Pepijn heeft zich overal op zoeksites waar stond "gratis aanmelden" aangemeld. Ik heb er al een paar gezien wbt B&B in Frankrijk....

Franca zei

Hallo Natascha,
Als je op Au Belle Fleur googled komt daar ook niets uit...Als je op Au Bellefleur dat doet wel! Want zo heten we.
Tripadvisor: nou ik weet dat nog niet zo net; ik ben niet zo erg gecharmeerd van dat soort sites. Er zou een voormalige gast ons erop zetten, maanden geleden, moet nu nog gebeuren. Ik kan mij voorstellen dat het voor een hotel anders ligt dan voor 'slechts' een B&B.
En ja op de gratis B&B sites meld ik ons ook aan, met tot nu toe 0 resultaat.
Bedankt in ieder geval voor je reactie, dat waardeer ik.

coco zei

Lieve Franca,
Wij voelen ons niet vergeten.
We weten hoe druk je het hebt.
Hier zijn het ook tropenweken met weinig tijd voor vrienden en fameau...;-)

Jullie hebben niet "slechts" een B&B, jullie hebben DE B&B!! laten mensen dat goed begrijpen. Wij zijn (nog) niet bij jullie geweest. Wel bij andere en dat was soms "niet om naar huis te schrijven"

Heel snel weer meel van ons.

Stay Sweet
Ellie

Natascha zei

Ook als je de spatie weghaalt, krijg je maar 5 hits, hoor Franca...

Onderschat nooit de kracht van die onbelangrijke sites: vooral als je webadres genoemd wordt, stijg je gigantisch in Google. En het is toch weer een plaats in het internet waar jouw accomodatie gevonden kan worden...

Jan zei

Franca, kan ik een beetje helpen ? Ik kijk elke dag op 't blog, ik kan ook op de site kijken en dan
"doorlopen" naar het blog. Nog een goede maand en ik kan langslopen zowel "lijfelijk" als virtueel ! Wil je meer "hits" dan bvb the Beatles of Paris H. ? je zegt het maar Bellefleurke...

Anoniem zei

Tussenstand google:

au bellefleur 10 hits
au bellefleur frankrijk 10 hits

au bellefleur b&b frankrijk ben ik maar gestopt met 27 hits

Zal ik doorgaan Franca!!! jullie staan best goed in de "hitcharts" van google.

Binnenkort komt er ook op onze site een link naar jullie site.

Uiteraard kan het altijd beter, maar op zich nog niet eens zo slecht op dit moment.

Opbouwen kost tijd, en tijd en energie moet je inderdaad niet steken in waardelose sites die van alles beloven en niets doen tenzij jij hen betaald. Dat is de omgekeerde wereld.

Stay Sweet

Ellie

René van Gellekom zei

@Natascha

Een eigen website kan juist ruim voldoende zijn, maar extra aandacht via andere sites is nooit weg natuurlijk als het niet veel kost.

Voorwaarde is wel dat je website er gelikt, overzichtelijk en uitnodigend uitziet. Bij veel eigen gemaakte websites, hoe goed bedoelt ook, mis je toch vaak de bovenstaande voorwaarden.

Anoniem zei

Franca,

Toch al 250.000 resultaten op Au Bellefleur via Google.

Hoeven niet allemaal jullie B&B te zijn, maar staan wel bovenaan....

Stay Sweet.

Ellie

Franca zei

Dank je wel Ellie voor dit goede nieuws, kan ik wel gebruiken als je het nieuwste blog leest!

Dikke zoen!