dinsdag 3 november 2009

Ile de Ré

Omdat we toch al in La Rochelle waren, zijn we overgestoken naar het bekende eiland Ile de Ré dat in de zomer overspoeld wordt door toeristen. Het eiland is bereikbaar via een lange tolbrug (9 € buiten seizoen en minimaal het dubbele in de zomervakantie). De oppervlakte bedraagt ca. 85 km2. We kozen om naar het plaatsje St Martin de Ré te gaan, gelegen aan een haven. Ook nu was het nog een drukte van belang. We konden nog op een terrasje aan de haven zitten voor een late lunch, alhoewel de zon aardig verstek liet gaan. Jammergenoeg merkten we dat we aan het einde van het toeristenseizoen zaten, want de ober had er duidelijk geen zin in. Er waren wat aardige winkels en boetiekjes en niet eens schreeuwend duur. Bij 'Vicomte-A(rthur)' had ik een hele leuke sweater gezien maar helaas was er alleen nog maar maatje Small; ik heb gelukkig ontdekt dat er een aantal winkels in Parijs zitten, waar we in december een paar dagen zullen vertoeven, maar makkelijker is het om on-line een bestelling te doen. Ook hebben we ezels gezien die hun pijamabroek nog aanhadden! Dit schijnt een oude traditie te zijn maar ook heb ik gelezen om hun poten te beschermen tegen beten...maar wat doen ze dan met de rest van hun body dat onbedekt is?
Conclusie Ile de Ré is een vakantie eiland bij uitstek maar voor ons veel te druk in het seizoen.

5 opmerkingen:

Jan zei

Franca, Dat van die pyjama broekspijpen voor de ezels komt waarschijnlijk van die oude volkswijsheid dat zegt "een ezel verslijt het eerst aan zijn poten" en da's een waarheid als een koe want mijn benen/poten doen ook pijn van het bukken en rechtstaan van het werk aan het hondenhok !

René van Gellekom zei

Mooi verslag Franca. Nou daar hoeven we in mei dan ook niet meer heen omdat we het al kennen. Blijft er lekker veel tijd over om te koken, gezellie.

Anoniem zei

Ziet er wel gezellig uit allemaal.
Wie weet in de verre toekomst als wij oud en versleten zijn waarschijnlijk net als de ezel en de koe...:-)tis gewoon de waarheid..?!

Gauw weer mail hoor Franca.
Fleurtje vergeten we zeker niet, doos raakt al aardig vol.

Hier even gauw een flesje witte open getrokken om toch het "zomergevoel" nog even vast te houden.

Liefs,

Ellie

ineke zei

Jammer dat die mooie plekjes ook altijd zo druk moeten zijn. Maar ja, iedereen wil natuurlijk genieten van zo iets.

Leuk verslagje weer. En ik ben weer helemaal bij gelezen!
Ik mis trouwens foto's van die ezels + pyamabroek, dat had ik graag gezien!

liefs Ineke

Franca zei

@Ineke, de ezels zijn in pijama pijpen ;-) Vergroot de foto maar even om het beter te kunnen zien.