vrijdag 29 juni 2007

Schoolreisje

Vandaag ben ik meegeweest op schoolreisje met Fleur (les moyennes et les petits waren nu aan de beurt) naar Echoisy een domaine in de Charente, tussen Aigre en Mansle, voor wie het interesseert.
Ter plekke liet de molenaar ons kennis maken met alle ingredienten om een lekker brood te fabriceren. Het 1ste hoogtepunt was dan ook dat de kinderen zelf een broodje mochten maken. Een beetje bloem, zout en water…en kneden maar. Daarna mochten ze zelf een figuur kiezen; voor Fleur werd het -hoe kan het ook anders- een bloem. Zie onze Jamie Oliver!
Daarna was er de pique-nique; gelukkig was het droog en scheen even de zon zodat de kinderen + de 7 begeleidsters buiten konden eten. De zakken en zakjes chips waren populair bij de meeste kinderen; had ik nog heel gezond naast bruine boterhammetjes met ham voor Fleur een hardgekookt eitje en een appel meegenomen, maar wel weer priklimonade!
Enfin, daarna gingen de broodjes in de oven en konden we ze later meenemen. Moe maar voldaan vielen bijna alle 24 kinderen in de bus in diepe slaap. Het was een leuk dagje uit!

Geen opmerkingen: