zaterdag 28 januari 2017

Een Soedanese avondZoals bekend, geef ik wekelijks Franse les aan een groep ‘medelanders’ uit Soedan en zij hebben ons op hun beurt bedankt met een Soedanese avond in stijl.
Het was een erge leuke avond. Allemaal blije gezichten en een grote opkomt. Er waren ook wat mensen die in de wijk woonden en dat maakte het geheel kleurrijk en zeer multicultureel. We zijn om 11 uur afgehaakt, toen moest het dessert nog komen maar Darren was al vanaf half 5 's morgens in touw dus het was welletjes.
Bij aankomst kregen we een certificaat van dankbaarheid uitgereikt.

We begonnen met een aperitief met dadels, popcorn, pinda's, doppinda's en diverse soorten (exotische) vruchtensappen, geserveerd door de studenten die er op hun Paasbest uitzagen. Sommigen hadden colberts aan, al dan niet met een bies van wit of rood.

In het midden van de zaal, in een sociaal en cultureel centrum in Cognac, lagen tapijten, kussens en waren de lage tafels gedekt in de kleuren van de Soedanese vlag.

We werden in het Frans welkom geheten door Ali, geheel in traditionele kleding, een van de studenten die in mijn groep zit...heel erg knap als je nagaat dat ze eind november met de lessen zijn begonnen.

Gestart werd met soep en een salade die geserveerd werden door de mannen, opgeleukt door aangepaste muziek in de stijl van de avond. Toen iedereen daar mee klaar was, ging het volume op 10 en werd er gedanst...Marie Aline, mijn mede-docente, en ik hebben gezellig meegedaan, dat deed namelijk ook deugd aan al onze lichaamsdelen.

Daarna werd het buffet geopend en kregen we schapenboutje, een rundvleesgerecht met veel groenten en aardappels (erg lekker), geserveerd met heerlijk soort ‘dikke tortilla’ dat je gebruikte als lepel. Daarna werd het ritueel van de muziek en zang weer herhaald. Toen we dachten dat we het dessert kregen, was dat niet het geval en kwam er nog een ronde met salade, dadels, en iets dat ik niet kan omschrijven. Het dessert, ongetwijfeld heel zoet, hebben we gelaten voor wat het was.
Met veel plezier kijken we terug op een mooie avond.
De foto’s die ik publiceer waar mensen op staan, zijn in de verte of onduidelijk maar dat is uiteraard bewust.


Geen opmerkingen: