maandag 1 oktober 2012

Tasting France


Nieuwe outfit
In galop
Op Eva
2 Stoelen + 2 Kussens
September is een maand die altijd voorbij vliegt. Met de vendange en kermis en vuurwerk en brocante in het dorp, zijn de dorpsfeesten in de openlucht even voorbij. Maar we genieten nog steeds van het mooie weer. Nu komen de bekende bingo-middagen, de country-dansen en zuurkool avondjes eraan. De school is inmiddels ook weer begonnen en de juffrouw die Fleur nu heeft, is getrouwd met een Engelsman, dus de kans is groot dat de klas op beter niveau Engels leert dan in de voorgaande jaren, want dat was heel slecht. Deze juf is nu al erg populair want er mag kauwgom gegeten worden tijdens de les! Even een uitleg hierover. Er zit een jongen bij Fleur in de klas die veel problemen heeft met stil zitten, tel daarbij dan ook nog op dat hij dingen onbewust vaak stuk maakt, en kennelijk helpt kauwgom hem de dag door te komen. De afgelopen 2 jaar toen hij ook bij Fleur in de klas zit, heb ik nooit eerder over de problemen gehoord en ook eerder dit jaar niets gemerkt toen ik meeging op schooltrip. Enfin, omdat het natuurlijk raar is om het aan 1 kind toe te staan, kauwen er nu zo'n 20 kinderen tijdens de les, maar als het te 'asociaal' wordt, dan is het prullenbak.  Ze krijgt nu ook 1x in de week muziekles, bij een andere leraar op school, die zingt en gitaar speelt.
Na de vakantie is Fleur begonnen op de woensdagmiddag met pony rijden, omdat zaterdagmiddag van 3 tot 4 toch wel een lastig tijdstip was. Ze had een groeispurt gemaakt in de vakantie en heeft niet alleen nieuwe rijkleding maar rijdt nu ook op een 'double poney' :-). Wat zit ze trots op 'Eva' !
Dan hebben we nog 2 nieuwe aanwinsten voor bij de haard, waar we erg blij mee zijn. Als je op de foto klikt om deze te vergroten, zie je ook een nieuw geborduurd kussen. Nee niet door mij hoor, maar door een leeftijdsgenote in Engeland.
Vorig weekend waren we in de Dordogne/Limousin omdat we van vrienden een diner en overnachting hadden gekregen, nog voor mijn verjaardag. Het was prachtig weer en we merkten wel dat het stukken toeristischer is dan in de Charente, waar in september de boel bijna weer sluit.
Afgelopen week heb ik een kookcursus van 1 dag gevolgd die werd gegeven door Mary Cadogan, zij is een zeer bekende schrijfster voor Engelse foodmagazines voor de BBC. We waren maar met een heel klein clubje, 3 dames welteverstaan, want 3 hadden zich op het laatste moment afgemeld (heel vervelend voor de organisatie, maar wel fijn voor ons). In mijn keukenblog Au Bellefleur's French Kitchen zal ik meer hierover schrijven. Het was een leerzame dag, hartige cakes, gegrilde groenten, chutney en sambal sauce stonden o.a. op het programma. Maar.....ik weet nu ook dat 1 dag genoeg is en dat de kookcursussen van 5 dagen die veel worden aangeboden, veel te vermoeiend zijn.
Natuurlijk hebben we in het weekend het geleerde in de praktijk gebracht. Waarom duurde het op de cursus veel korter dan in mijn keuken?
En last but not least. Begin september ben ik begonnen met Zumba lessen! Jawel, iedere maandagavond spring en dans ik samen met nog meer dorpsgenoten de sterren van de hemel. Een vriendin is instructrice geworden en het is niet alleen prettig dat je haar kent, maar ook dat Fleur gratis mee mag (en er zijn dan ook vriendinnetjes uit haar klas aanwezig). Normaliter kon ik nooit iets doen in de avonduren, en overdag is er bejaardengym in het dorp, maar nu dus wel en dat op 300 meter afstand van huis.

3 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Super die kooklessen maar ik denk dat je dat toch wel al goed onder de knie had nee?
Oh zo leuk voor Fleur en wat dacht je dat die klein zou blijven hihi;-)

Anoniem zei

Kleine meisjes worden groot, en voor je het weet vragen ze je auto te leen.

Hier zoon en dochter, ik moet af en toe zoeken waar de auto nu weer geparkeerd staat.

Fleur, doe je best met pony/paard rijden.
Het allerleukste is om met je ma een buitenrit te maken.

Ik weet er alles van, ik geniet nog steeds na!!

Liefs, Ellie en de rest.

Honey Tariq zei

I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
vakantiehuis dordogne