woensdag 6 juni 2012

Long time no blog

Ja ja ik weet het het is alweer langer dan een maand geleden dat ik wat heb geschreven. Het komt er gewoon niet zo van. Natuurlijk hebben we het druk met gasten, want mei was voor ons een hele drukke maand. Op een bepaald moment heb ik zelfs -en dat in mei- hulp moeten inroepen voor schoonmaken van de kamers. Dat is een goed teken en in juli en augustus zie ik dat wel weer gebeuren.
Fleur is over naar CM2, dat is de laatste klas voordat ze naar collège gaat, vergelijkbaar met vroeger de zesde klas. Ze is dan pas 10 als ze begint, maar vooralsnog komt ze thuis met prachtige resultaten en als ze harder zou leren, zou het nog mooier zijn.Het is fijn dat haar leven uit een groot feest bestaat, bijna dagelijks is er wel een vriendinnetje die belt voor een kletspraatje of om af te spreken. Veel verjaardagen hebben we achter de rug met slapen in een tent, zwembad- en laser feestjes.  Dan zijn wij erg blij dat haar juf tevens directrice van de school te kennen heeft gegeven niet meer terug te komen na de zomervakantie. Ook Fleur en haar vriendinnen zijn opgelucht, qua leerstof hebben ze veel geleerd dit jaar, maar qua menselijkheid is het een vreselijk persoon (schreeuwt om niks en is veel boos om futiliteiten, kortom houdt niet van kinderen).
Een fantastisch Fruits des Mer-dis hebben we genoten bij Fréderic en Stéphanie.
Nog voor mijn verjaardag zijn Jos en Marian met hun kinderen een weekend geweest dat uitermate voor herhaling vatbaar was. Moederdag is ook inmiddels hier geweest en het diploma is toch wel het mooiste cadeau dat je kunt krijgen, naast de zelfgemaakte tissuebox, kaarten en een planten bolderkar.
We hebben ook onze zomervakantie geboekt. We gaan naar Wenduine, aan de Vlaamse kust, tussen de Haan en Blankenberge, in een appartement pal aan de boulevard met uitzicht op zee. M'n liefje wat wil je nog meer. Mijn moeder gaat ook fijn weer mee en een vriendin komt hier in huis.
Natuurlijk hebben wij met alle Britten en Koningsgezinden het Diamanten Jubileum van Koningin Elisabeth II meegevierd vanuit Sigogne. En Darren had 2 dagen vrij gekregen voor dit heuglijke feit en let op de eigengemaakte vlaggetjes! We hebben dan ook maandag en dinsdag samen gezellig geluncht in 2 verschillende restaurants. Morgen zitten we weer gezellig vol met 'Ollanders' :-) en loopt een zoon van vrienden van ons stage in ons favoriete restaurant, dat had nog heel wat voeten in de aarde, maar uiteraard is dat wel gelukt. Op de dagen dat hij niet werkt, komt hij gezellig bij ons in huis. Kan hij me nog heel wat keukenkunstjes en foefjes leren.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

GELUKKIG. je leeft nog.....

Goed te lezen dat de B&B goed gaat, maar ik had ook niet anders verwacht.
Ons bezoek bij jullie was op en top verzorgd, en vreselijk gelachen op mijn verjaardag

Bed en ontbijt combinatie!

Hoe verzin je het en we lachen er nog steeds om.

Goed dat je terug bent, ennuh af en toe een zinnetje op je blog maakt de mensen blij.

Groetjes,

Ellie en de rest

Jan zei

Inderdaad, als je nu geen bericht had geplaats dan waren we volgende week zinnens van te komen reanimeren in Sigogne. We zijn net terug uit La M. maar omdat we wegens de 12 pupjes die Hera kreeg aan huis (Vosselaar) gebonden waren is La M. drie maanden gebleven voor wat het was. We hebben drie aanhangers (grote) met onkruid naar de déchetterie gebracht en nog is niet alles gedaan. Hopelijk was het bij jullie niet zo'n "puinhoop". Vanaf maandag een week zijn we terug in de Charente en dan nog een paar feestjes in België en dan komen we terug voor acht weken. We komen wel eens in de poort "piepen"

Anoniem zei

Fleur proficiat over naar CM2 en moeder proficiat met het certificaat.

Groetjes,
Michel en Anja