dinsdag 7 februari 2012

Sneeuw in Sigogne

Naar de bakker


Om 8 uur 's morgens in de tuin

Met een quad en een zeil kom je 'n heel end

Warme choco met slagroom
Sindszondagochtend heel vroeg ligt ook in Sigogne een behoorlijk pak sneeuw, op sommige plaatsen zelfs 20cm en dat is veel. De temperaturen liggen ook behoorlijk onder het vriespunt. Vanmorgen in de tuin nog -9 en dat voel je. De kachels branden in het hele huis, want we moeten niet aan bevroren leidingen denken met alle ellende van dien. Ook in de garage brandt al een week of 2 een radiator dag en nacht, voor de konijnen. De electriciteit en gaskosten zullen wel weer de pan uitrijzen dit seizoen.
Maandag was er toch school, alleen heeft bijna niemand zijn/haar kind er naar toe gebracht. Mijn redenatie was net zoals van anderen, ik breng m'n kind niet naar school om daar vervolgens zitten te kleuren of te lezen. Fleur had -net zoals op zondag- vriendinnen uitgenodigd om te gaan sleeën en lekker te genieten van al dat wits. Vanmorgen konden we er niet onderuit, alhoewel er slechts 9 van de 22 kinderen uit haar klas present waren. Gelukkig is het morgen woensdag, dus dat betekent hier sowieso geen school.
Voor Darren was het wat minder, want hij heeft noodgedwongen zijn vlucht niet genomen op maandagochtend. Het zou betekenen dat hij voor 6 uur 's morgens weg zou moeten rijden in het pikkedonker en de straatlantaarns zijn erg dun bezaaid op het platteland, dus onverantwoord om op ongestrooide wegen naar Bordeaux te rijden. Gisterenmiddag is hij in het daglicht vertrokken om de vlucht van die avond te nemen. Gelukkig zag hij onderweg tijdig dat er een auto in de brand was gevlogen en kon nog net afslaan om een andere route (zonder kaart, zonder TomTom) te nemen.  Dat was maar goed ook want ik zag in de krant dat het een groot ongeluk betrof en dan zou hij die vlucht absoluut niet hebben gehaald.
Hier een paar winterse kiekjes. Gelukkig schijnt de zon volop en is het wat aangenamer buiten, maar camera moet ge-reset worden want de sneeuwplaatjes waren allemaal zwart!

5 opmerkingen:

Judith zei

Ziet er gezellig uit ook daar, warme chocomel drinken we bijna iedere dag nu.....Er wordt hier ook gefietst in de sneeuw, maar je moet niet vragen hoe! Geniet nog even van dat moois enneh.....moet wel weer groen zijn daar op 2 april hahaha! ;-)

Kristel Holsbeek zei

;-)) heel leuk allemaal...

Anoniem zei

Wat een mooie plaatjes en genieten van de sneeuwpret.
Voor het verkeer is het minder.
Dit is een leuke voorpret voor jullie komende Wintersportvakantie.
Wij hebben het nog steeds ook rond het vriespunt(op dit moment -2.5) overdag en vandaag zo nu en dan de zon, dan is het wel koud buiten,maar toch ziet het er fantastisch uit.
De schaatsbaan wordt nu een ruim een week voor de gymlessen van de scholen gebruikt
Wordt er bij jullie ook geschaatst?Anja

Au Bellefleur zei

Nee helaas geen ijspret....dat kennen ze hier niet terwijl er genoeg boeren zijn met een land(je). Maar nog steeds ligt er sneeuw, zo veel/lang is het sinds 1985 hier niet geweest begreep ik.

Au Bellefleur zei

Judith.....wij gaan voor groen alle2 hoor!