zaterdag 11 februari 2012

Julien Clerc

Stéphanie and me
Ruim 1 jaar geleden had ik al kaarten besteld voor niet 1 maar 2 concerten van Julien Clerc. Een 'normaal' mens gaat misschien 1 keer er naar toe, maar ik had al kaarten (een Engelse kennis die in de Lot et Garonne woont, had mij gevraagd als je hoort dat hij komt, wil je dan ook voor mij een kaart bestellen) voor Bordeaux. En een aantal dagen later hoorde ik van een concert in Angoulême, en dat is slechts een half uur op rij afstand, dus daar moest ik ook heen!  Het jammere was dat er na verloop van tijd gewisseld werd met de data van de concerten waardoor ik 2 avonden achter elkaar bezet was.  Omdat het 1ste concert op donderdag was, in Angoulême, moest Darren die dag al hier naar toe vliegen. Fleur is na school naar een vriendinnetje gegaan en Darren heeft haar daar opgehaald, nadat zij beiden daar hebben gegeten. Bedankt Laetitia! Omdat het nog steeds erg koud (-10 s'nachts) en sneeuwerig is, had ik een koffertje gepakt in geval ik niet die zelfde avond kon terug komen naar huis. Gelukkig is dat wel gelukt maar met een grote omweg net zoals op de heenreis.
Het concert was in 1 woord GEWELDIG. Wat een man, wat een charisma, wat een charme, wat een uithoudingsvermogen, wat een krachtige stem en wat een fantastisch symphonie orkest (40 man) en dat op z'n 64-ste! Chapeau!  Ik zat op rij 15, parterre. Je moet weten bij concerten van Julien kies ik altijd voor een parterre plaats...heel simpel ... op een gegeven moment rent iedereen naar voren om tegen het podium aan te staan en mee te zingen, klappen, fluiten, of gewoon te genieten. En natuurlijk ook bij dit concert zag ik plots dames rennen, en ook al zat ik in het midden van de rij...ik eindigde wel vooraan bij het podium :-). Tja en dan maak je het hele concert toch op een andere manier verder mee. Op m'n 49ste kreeg ik een hand van hem, als 25 jarige een handtekening en als 17 jarige klom ik op het podium om hem een zoen te geven en de rest van het concert heb ik op het podium doorgebracht. Dat kon toen nog!
Enfin, vrijdagochtend heeft Darren mijn Franse vriendin, Stéphanie, en mij naar Angoulême gebracht om de TGV naar Parijs te nemen. Rond kwart over 1 arriveerden we daar en na even puzzelen hebben we de tram(s) genomen naar het hotel, voor 1 euro 40 p.p. was wel wat voordeliger dan de taxi! Ingecheckt in het Novotel, dat op 300 meter afstand van het concertcentrum ligt, en op weg naar het centrum van het prachtige Bordeaux. Ik moet nog even vermelden dat ik aanvankelijk met een Engelse naar het concert zou gaan, maar zij was ingesneeuwd in Lot et Garonne en durfde de reis niet aan met de auto naar het station aldaar.  Dus heb ik mijn beste Franse vriendin gevraagd om mee te gaan; geen groot fan van Julien maar ze had wel veel zin (en ze werkt hard in de wijngaarden met haar man) en een verzetje welkom.
OK, lekker nog even gestruind in Bordeaux, gegeten, gedronken en opgemaakt voor het concert. We hadden weer goede plaatsen, op het kaartje stond x...dus dacht ik rij 24, maar bleek weer 15 te zijn (mijn geluksgetal vanaf nu hahahaha) en gelukkig aan de buitenkant van het midden. Dus Stéphanie instructie gegeven dat als op een bepaald moment ik mensen zie lopen naar het podium, pak je spullen en rennen! En natuurlijk kwam ook dat moment weer en hebben we genoten om Julien van zo dichtbij te zien! Stéphanie was ook zo lief om te filmen, maar hou dan wel de pc/laptop ondersteboven ;-) anders krijg je een ietwat raar beeld ;-)
En wat heb ik gekocht?  Een sleutelhanger (is er altijd bij ieder concert), pen, programmaboek, en dit keer een paraplu! Let it rain!
En wat zong Julien? Tijdens alle 2 de concerten aan het eind, riepen fans om 'Melissa' leuk nummer maar ze waren even vergeten dat het hier om een symphonie orkest ging en dan is dit nummer uit den boze. Maar wat zong hij dan wel? Een greep.... ce n'est rien, this melody, le patineur, Venise, ma préférence, Une Andalousie, let the sunshine, femme je vous aime,  niagara, le jupe en laine, hôtel des caravelles, fou, peut-être, le temps d'aimer, je suis un grand cygne blanc, je sais que c'est elle, Utile, les jours entre les jours de pluie waar hij handen schudde met zijn fans.
Natuurlijk nog wat merchandises gekocht, de buit: programmaboek, sleutelhanger, broche met de muzieksleutel en 'julien clerc', pen, en (te dure) paraplu.
Helemaal nagenietend in ons hotel nog wat gedronken en op de kamer de foto's en gemaakte video's bekeken.

De zoon van mijn vriendin, Alexandre, had vrijdagavond een chips, chocola en wii avond met zijn vader, en hij heeft in haar bed geslapen :-).   In huize Porter was het niet anders, veel snoep, chocola, pizza, wii en oude filmpjes van Fleur...maar wel in eigen bed...maar wel gehuild omdat ze mij had gemist en ik had haar voor het concert en daarna ook na het concert (kreeg een sms) gebeld.
Toen ik weer thuis kwam vanmiddag, had Fleur 'eau de toilette' voor mij gekocht en Darren 2 bossen bloemen (ook al voor Valentijnsdag begreep ik later) en zij gaan koken voor mij vanavond, dus moeders heeft weer een avondje vrij!

5 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Mooi verslag waaruit blijkt dat je echt hebt genoten

Stephanie zei

bonsoir,Franca,
je viens de lire ton blog ('traduction google!!):c'est une bonne explication de notre soirée.Malheureusement,pour moi au retour :courses,et faire le diner pour ce soir:personne ne m'attendait...:pas de fleurs,pas de diner préparé:triste réalité de tous les jours! pour Frédéric,pas le temps:enfin il a démolli le cuvier,mais il y a beaucoup de travaux supplémentaire:une partie de la charpente à refaire!
encore merci d'avoir pensé à moi pour cette inoubliable soirée..à lundi

Stephanie

ineke zei

je hebt in iedergeval wel weer eens heerlijk genoten,wel als een puber natuurlijk met dat naar voren rennen haha. Maar je wist dat dat kon en erbij hoorde. ZIen de andere mensen dan ook nog wel wat???
Wel schattig dat Fleur je dan zo mist en kadootjse koopt!!! Laat je maar heerlijk verwennen weer vandaag.

Jan zei

Hallo Franca, Toch fijn dat je je af en toe zo nog eens puber kan voelen en dwepen met je idool. Zo heb ik nog altijd goede herinneringen aan die nacht in Cognac met Status Quo in de jardin public. What ever you want !

Au Bellefleur zei

Gelukkig Ineke zijn de podia zo hoog tegenwoordig dat ook andere mensen hem nog konden zien.
Tja bij Julien wil ik sowieso altijd een parterreplaats hebben, vanwege het naar voren rennen. Een plaats op de 1e rij is bijna niet aan te komen, maar op deze manier is het dubbel en dwars genieten.
Jij ging vast uit je dak Jan; ik zie het voor me :-)