woensdag 18 januari 2012

Alpe d'Huez 6 en 7 juni 2012 Opgeven is Geen Optie!

2 Jaar geleden interviewde ik mijn achterneef die deze berg ging befietsen! Nu is het de beurt aan Jamie Hoogland.
Via Kobie en Fleur Leenderts kwam ik haar op het (fiets)spoor.  Tijd om kennis te maken met deze pittige jonge dame!

Interview met Jamie Hoogland  (20)

1. Wie is Jamie in 5 woorden?
Gelukkig, sportief, zorgzaam, muziek, werk.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik loop stage bij een revalidatiecentrum in Utrecht, aansluitend bij mijn opleiding Jeugdzorg. Hier werk ik met de revaliderende peuters. Ook ben ik parttime concertfotograaf, maar dat staat momenteel wegens drukte op een laag pitje. Op vrijdagavond en zaterdag heb ik een bijbaantje in een kledingzaak. Verder heb ik twee paarden die ik dagelijks rij, zit ik (vanzelfsprekend) veel op de fiets en in het weekend struin ik graag feestjes af.
Druk dus, maar een heerlijk leven!

3. Wat is je beweegreden om de Alpe d’Huez te beklimmen?
De sportieve uitdaging was, toen ik vorig jaar voor het eerst meedeed, mijn belangrijkste beweegreden. Maar inmiddels vind ik het vechten tegen kanker minstens net zo belangrijk. Als ik om me heen kijk naar wat kanker aanricht, voel ik me heel gezegend dat ik mijn gezonde lijf in mag zetten om mijn steentje bij te dragen aan een wereld waarin kanker te voorkomen en genezen is.

4. Je moet wel heel sportief zijn aangelegd om dit te doen. Welke sporten beoefen je ?
Zoals ik al zei heb ik twee paarden, per week rij ik ongeveer 8 uur paard. Verder fiets ik op zondag, als het weer wat warmer wordt schrijf ik me wekelijks in voor wielertochten van ongeveer 100 km. Op dinsdagavond volg ik een anaerobe hartslag training en verder fitness ik.

5. Hoe train je voor zoiets groots, want Nederland is nou niet dicht bezaaid met heuvels, laat
staan met bergen ?
Conditie train op de tochten waar ik het hierboven over heb. Kracht in mijn benen train ik in de sportschool en kan ik onderhouden in het paardrijden. Ook mijn rug en buikspieren krijgen een flinke workout als ik paardrij. In de maanden voor de Alpe d’HuZes ga ik met mijn team, of met mijn vader af en toe naar de Ardennen of naar Limburg om daar wat bergen te beklimmen.

6. Ga je met vrienden/innen samen dit avontuur aan?
Vorig jaar begon ik in een team waar ik alleen mijn vader van kende (via hem ben ik mee gaan doen), maar inmiddels ken ik het hele team goed en mag ik iedereen ook graag. Dit jaar is een van mijn beste vrienden, Koen, ook bij het team gekomen. Mijn vader doet dit jaar ook weer mee.

7. Is er een speciaal dieet dat je moet volgen of wil volgen om in optima forma voor de dag te
komen?
De maanden voor de Alpe d’HuZes stop ik met het drinken van alcohol en koffie (dat laatste kost me erg veel moeite). Verder eet ik zoals altijd 250gr groente en 3 stuks fruit en drink ik 2 liter water per dag. Maar ik ben ook een snoeperd en ik ben niet iemand die zal stoppen met het eten van bijvoorbeeld chocola. Chocola, kopjes thee met suiker. Dieet voor de ziel!

8. Hoeveel deelnemers/sters doen er mee en zijn dit enkel Nederlanders en Belgen?
Dit jaar doen er 7500 mensen mee. Vorig jaar 4000. Dit zijn voornamelijk Nederlanders.

9. Gaat ieder op eigen gelegenheid naar Frankrijk of wordt dat door de organisatie geregeld en hoe zit het met de overnachtingen?
Iedereen gaat op eigen gelegenheid. Het overnachten moet je ook zelf regelen. Dit jaar zit ik met Koen in een gezellig huisje aan de voet van de berg.

10. Wat kunnen mensen doen om jou te steunen?
Doneren! Via mijn actiepagina http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/jamiehoogland/jamie-hoogland kunnen jullie een bedrag overmaken. Ik moet dit jaar 2500 euro ophalen en ik ben er nog lang niet, dus ik heb jullie hulp hard nodig!
Vorig jaar is er ruim 20 miljoen euro opgehaald door Stichting Alpe d’HuZes, dit jaar gaan we voor de 30 miljoen. Elke cent van dit bedrag wordt besteed aan het onderzoeken van kanker. Hoe we het kunnen voorkomen, genezen, ect.
Wat is een tientje missen vergeleken met het missen van een familielid of vriend? 


We wensen je heel veel succes op 6 en 7 juni en wil je ons op de hoogte houden?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hellemaal te gek,ik heel veel bewondering voor mensen die dat doen,hopen dat ze de 3miljoen weer halen .Heel veel succes en sterkte want het zal moeilijk worden.groetjes Clasin en Hans..

Anoniem zei

En wederom een mooi initiatief voor de kankerbestrijding.

Petje af en een diepe buiging voor alle deelnemers.

Ook respect voor mensen die er aandacht aan besteden via een blog.

Franca, je bent top!!!

Groetjes,
Ellie en de rest