maandag 26 september 2011

Lucky

Wat een raar ding!
Als een roosje

Eindelijk op niveau
Lucky Lucky

Spelen met een touwtje

Het is donderdagavond en Fleur en ik horen continue een miauw en gaan op onderzoek. Dat het geen olifant is spreekt natuurlijk voor zich. Het poesje heeft niets gekregen van ons maar heeft ons wel getrakteerd op een nachtelijke serenade, niet dat Fleur ook maar iets heeft gehoord..... Enfin op vrijdagochtend heb ik wat foto's gemaakt, op een A-4tje geplakt en naar wat winkeliers/school gebracht want misschien was de chat wel perdu! 'sMiddags toch maar wat melk gegeven en via onze buurvriend Jean-Luc wat brokjes gescoord. 's Avonds kwam Darren thuis en hij had eigenlijk al zo'n beetje de kat geadopteerd maar natuurlijk was de uiteindelijke beslissing aan mij! Ja zo lust ik er nog wel wat van. Zaterdagochtend heeft Darren kattenvoer (brokjes en blikjes) gekocht...dus dan weet je het wel. Wat we toen hebben afgesproken was onder voorbehoud mocht de poes blijven als zij zich gedroeg ten opzichte van de konijnen. Na een paar tikken op de neus, lukte dat goed.
Zaterdagavond heeft de poes bij ons in de houtmand (zonder hout, met deken) in de slaapkamer geslapen. Dat kwam omdat de konijnen 's avonds in onze living-room bivakkeren en we gasten hadden!  Poezen slapen geen 8 uur in 1 ruk, daar zijn we nu wel achter, want om 3 uur moest Darren z'n bed uit want 'madame' had honger en dorst.  Zondag werd besteeds aan het verplaatsen/verbouwen van het konijnenhok, is nu bij de garage...rustiger...en staat op poten. 's Nachts gaan Bonbon en Chocolat in hun nachthok in de garage, waarvoor die opgeruimd moest worden en de tractor ook een andere plaats moest hebben.
En de poes, Lucky,  slaapt en eet dan in onze living room.  Het ziet er wel naar uit dat we 3 huisdieren hebben momenteel. Lucky, vernoemd naar mijn 1ste hond toen ik jong was, maar Fleur wilde die naam. We hebben de indruk dat Lucky uit de auto is gezet, want ze slaapt veel, heeft gezonde trek en is erg aanhankelijk en wil graag geaaid worden.

6 opmerkingen:

Jan zei

Franca, ga eens met "lucky" naar de dierenarts, wat ik zo op de foto kan zien is dat Lucky wel eens een pakje zou kunnen bij hebben...
In elk geval het is letterlijk en figuurlijk een lucky door bij jullie aan te komen...

Anita zei

Hahaha dat is een goeie tip van Jan !!! Straks worden jullie ook nog eens verblijd met ongeplande gezinsuitbreiding hihi ;-)

Au Bellefleur zei

Dank je Jan, maar deskundigen hebben mij gezegd dat ze of geopereerd is of nog niet zo lang jongen heeft gekregen.

Ik hou het in de gaten; wil nog even wachten of er nog een baasje zich meldt en dan gaan we idd naar de dierenarts.

Gr. Franca

Jan zei

Dat ze kort geleden een nestje heeft gehad is ook een mogelijkheid, haar buik hangt in elk geval te sterk door voor een jonge kat.

Au Bellefleur zei

Nou Jan, we zaten er dus allemaal naast...zij = hij! Zie blog

Natascha en Pepijn zei

De mooiste opmerking vind ik dat een kat geen 8 uur zou slapen.... Die twee van ons lukt dat makkelijk. Katja loopt samen met ons de slaapkamer in 's avonds, nestelt zich heerlijk op de leunstoel naast het bed en onder luid geronk slaapt ze tevreden in. Degene die ochtenddienst heeft neemt haar mee de slaapkamer uit, op de arm slaapt Katja gewoon door. In de hal op het kleed wordt ze dan rustig wakker. Jane ligt dan al heel de nacht languit op de bank in de tv-kamer of in de gastenbibliotheek.