maandag 29 augustus 2011

Uitwaaien op Texel

Darren,Marian,Franca,Jos,Fleur,Marco,Bart
Een aantal weken geleden kwam mijn moeder met een hartewens en dat was om met ons vieren een week naar Texel te gaan. Nu weten de meesten van jullie niet dat mijn 1ste keer Texel in 1965 was en vele jaren daarna hebben wij daar vaak vakantie gevierd. Natuurlijk is er in de loop der tijd het nodige veranderd, maar het is en blijft nog steeds een prachtig eiland. Voor Darren en Fleur was het hun 1ste kennismaking met dit waddeneiland. We zaten in een uitstekend hotel waar we halfpension hadden gekozen, dat even buiten het centrum van De Koog lag en schuin tegenover een manege, dus Fleur kon iedere dag een heerlijke bosrit maken. Ik zelf had ook nog wel mee willen rijden, maar ik werd verrast door een bezoek aan de tandarts (zenuw behandeling), dus niet zo verstandig om te gaan 'hobbelen' op een paard. Toeval (?) wilde dat ik een week of 2 voor vertrek een vriendin aan de telefoon had, die mij vertelde ook op Texel met haar gezin te zijn. De dag van onze aankomst, was hun vertrek en we hebben heerlijk in het zonnetje kunnen lunchen bij de Catharina hoeve. Het was ontzettend gezellig en er viel heel wat bij te praten.
Marrylies,Ma(r),Carla,Franca,Darren,Fleur,Fréderique
En alsof 1 ontmoeting nog niet genoeg was, stond er later in die week nog een ontmoeting op stapel. Dit keer met Marrylies die haar grote en kleine nicht had meegenomen. We hebben heerlijk geluncht en bijgepraat in Den Burg. Marrylies is speciaal vanuit Putten via familie in Noord-Holland naar Texel gekomen. Super he!
Swinging Darren

De ferry van Den Helder naar Texel

Ecomare

Fleur op een Haflinger

Het lijkt wel koorddansen!

En ik heb het helemaal niet koud hoor!

Kerkje in Den Hoorn

Prachtige hei en zoveel!

Trappen naar de Slufter

Ons hotel
Wie we ook nog tegenkwamen, waren de buren van mijn moeder!
Wat hebben we allemaal gedaan? Een middagje blauwbekken op het strand; Fleur niet want die heeft zelfs nog in zee gezwommen! Uiteraard hoort een wandeling door De Slufter erbij, Ecomare voor de zeehondjes, parachute-spring kampioenschappen, wandelen (fietsen hadden we geen tijd meer voor). Wekelijks zijn er volksdansen in Den Burg en deze keer was er ook een oldtimers optocht. Natuurlijk werden er mensen uit het publiek gehaald om mee te dansen en manlief werd er uitgepikt. Fleur heeft nog een prachtige video gemaakt, zal kijken of ik die kan plaatsen!
Het was voor ons alle vier een hele fijne en welverdiende vakantie, zeker gezien het nare jaar dat we achter de rug hebben.
Tot ziens Texel!


2 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Oh wat leuk!!!
Precies een heel gezellige vakantie!!
Wij zijn daar een weekend geweest als we elkaar nog niet zo lang kenden maar hebben spijtig toen niet zo heel veel kunnen doen...(weer)

Marrylies zei

Het was een enig weerzien en we doen het volgend jaar, ergens ter wereld inchallah,over! XXX
En Darren alsnog gefeliciteerd! Als ik het had geweten, was er een cadeautje mee gekomen over he Marsdiep.