maandag 4 juli 2011

Weekendje alleen

Fleur had het prima naar haar zin op verjaardag
Pruimen: Rijp voor de pluk
Jammergenoeg kon Darren het afgelopen weekend niet naar huis toe vliegen omdat de vluchten erg duur waren (is meestal in de schoolvakantie) en hij ook op maandag om 9 uur in Leeds moest zijn. Ook zou het weekend dan al op zondag eindigen vanwege geen verbinding naar Leeds...dus al met al is hij naar zijn ouders gegaan. Fleur had een verjaardagsfeestje met na afloop een borrel en bbq waar ik uiteindelijk dus ook naar toe ben gegaan.Vrijdagavond hebben we wel genoten via internet van een live concert van Jean Michel Jarre (ook al weer 62) ter gelegenheid van het huwelijk van Prince Albert en Charlene.
Zaterdag overdag heb ik  ook nog even naar het huwelijk gekeken, wat een saaie pieten zeg en dan druk ik het nog voorzichtig uit.
We hadden ook weer eens vreemde Franse vogels in huis. De gasten hadden gevraagd om rond 1 uur op zaterdag in te checken vanwege een bruiloft. Als dat kan, is dat geen enkel probleem natuurlijk. Enfin enkele huisregels uitgelegd en gevraagd hoe laat ze wilden ontbijten. Om 9 uur spraken ze af. En alhoewel ik erg laat/vroeg in bed lag, hoort dat nu eenmaal bij de job, dus alles stond tijdig netjes klaar. Maar wat er ook gebeurde, ik hoorde alleen gesnurk. Rond 10 uur hoorde ik praten maar toen duurde het nog 3 kwartier voordat Madame en Monsieur uit de kamer kwamen voor het ontbijt. Na bijna dus 2 uur voor piet snot gewacht te hebben, was mijn humeur inmiddels beneden het vriespunt. Ik had ook al voor mijzelf bepaald als ze er om 11 uur nog niet zijn, dan ruim ik het ontbijt op. Ze waren verbaasd dat ik niet blij was met hun 2 uur te late ontbijt en begrepen kennelijk niet dat ook ik mijn planning heb. Toen ze na 15 minuten klaar waren, waren de lichten plots uitgedaan. Heel vreemd, maar omdat er 1 is met gebruiksaanwijzing (gelukkig merkte ik dat tijdig) was ik daar niet blij mee. Trouwens al wil ik de hele dag alle lichten laten branden, dat moet ik toch weten?
Enfin, na wederom een tijdstip af te hebben gesproken voor het ontbijt voor maandag, 8 uur wilden ze, kwamen ze jawel 45 minuten later en toen ze de ontbijtzaal binnen kwamen ging hij de lichten uitdoen. Ik heb gezegd dat dat niet de bedoeling is en dat de lichten aanblijven. Ja zei madame hij is zuinig en vindt dat verspilling. Lichten bleven weer aan. Toen ze klaar met ontbijt waren, merkte ik niet alleen dat monsieur de lichten toch weer uit had gedaan (grrrrr) maar erger nog.....het hele stokbrood was weg en al het beleg ook.. dus we weten wel wie hier vanmiddag gratis heeft geluncht!!!!   Jammer genoeg merkte ik het te laat en de rekening was betaald anders konden ze een toeslag betalen.  Kijk als je het nou zou vragen, is het nog een ander verhaal, maar dit valt onder de noemer 'stelen'.   Jullie begrijpen dat de vlag direct is uitgehangen!

Helaas heb je 2 categoriën Franse gasten. Of hele nette en aardige mensen, of dit soort types. Helaas zit er niets tussenin.

Toch een warme groet!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een aso!!... Ik denk toch dat jij dat niet zoveel meemaken? De leuk van een chambre d'hotes zal gaauw verdween.
Ik denk dat bij jullie just zo leuk en gezellig aan toe gaat... gr. Dany

Karine zei

Mmmm, de keerzijde van de medaille, zeker? En op de koop toe in een weekend zonder Darren. Gelukkig zijn ze niet allemaal zo.
We duimen voor nettere en correctere gasten voortaan.

fotolog Albert y Mara zei

Een vervelende ervaring. En nog wel met Fransen. Voor hetzelfde geld waren het Hollanders geweest.

O.T. Albert heeft zich ingeschreven op het nieuwe Jaren 70 forum van Nico Prins. Jij ook?
Ik ga je groeten Franca.
Saludos
Mara

Anita zei

Ik ben blij dat het franse vogels waren ;-)
Je tenen zaten vast gekruld in je schoenen hihi
Volgende keer beter !!!!!! x

Au Bellefleur zei

Ja helaas komen dit soort gasten ook voor; als het er maar niet teveel van worden!
Maar voor volgend jaar gaan we wel weer 't e.e.a. aanscherpen.

Au Bellefleur zei

@Mara....nog niet gedaan, maar ga het wel doen natuurlijk!