donderdag 7 april 2011

Het was fantastisch

Wat een fantastische vakantie heeft Fleur gehad en wat zat het programma en verblijf allemaal perfect in elkaar. Ze zat hier Centre Charente St Lary. 's Middags rond half 5 kwamen ze aan in het centrum in Saint-Lary, in de zon en geen sneeuwvlok te zien. Diezelfde dag hadden ze nog een brandoefening, waarbij alle kinderen (Fleur sliep met 9 andere klasgenootjes op 1 kamer) op hun bed moesten liggen en toen het alarm afging, naar een bepaalde plaats buiten moesten lopen en tellen of ze er alle 10 waren. Om half 10 ging het licht uit om rond 8 uur de dag weer te beginnen. Het ontbijt bleek zeer uitgebreid waarbij ze zelf ook hun brood konden roosteren. Tussen de middag en 's avonds werden er warme maaltijden geserveerd en dan rond de klok van 4 uur 'een snack, cakeje of stuk fruit'. Dagelijks werd er of een ochtend of een middag geskied. De ski-schoenen en ski's (zonder stokken) werden in het centrum gepast en meegedragen naar de cabine die hen naar hoger gelegen sneeuwoorden bracht. Daar kregen ze ski-les en kwam ze thuis met een soort van certificaat.  Een dag zijn ze ook de hele dag gaan skiën en hebben ter plekke gepicknict. Ook een middag naar een geitenboerderij waar ze de jonge geitjes de fles mochten geven. Een wandeling op speciale sneeuwschoenen hebben ze ook gemaakt. Van het geld dat Fleur had meegekregen van ons had ze een hondje in een mandje en een pony (allemaal nep hoor) gekocht, sommige kinderen hadden ook nog iets voor hun ouders gekocht, maar niet ons meisje en dat terwijl ze geld genoeg had meegekregen! In het centrum was gelukkig een grote echte lobbes! Ook was er een salle des jeux met tafelvoetbal, snooker, en allerlei spelletjes en boeken. Een avond mochten ze zelf kiezen wat ze wilden doen en dat werd een soort van disco. Nou Fleur houdt veel van dansen dus dat zat wel snor. Om de dag konden we naar een antwoordapparaat bellen om te horen wat ze die dag(en) gedaan hadden. Op de 1ste dag was er weer een belketting die vorig jaar met een 3-daags tripje niet werkte (ik moet nu nog gebeld worden) en je houdt het niet voor mogelijk maar wij kwamen er achter met een aantal moeders die ook op facebook zitten dat moeder nummer 2 al niet gebeld was...Onbegrijpelijk dat moeder nummer 1 dus niet heeft gebeld; gelukkig weet iedereen wie dat is!!!! Natuurlijk hebben wij verder onderling de ketting weer hersteld zodat iedereen gebeld is.
De foto's die Fleur heeft gemaakt stellen -zoals verwacht- niet veel voor en ze heeft ook nog een videofilmpje gemaakt op haar fototoestel, maar helaas ook niet van top niveau. Wel heeft een van de begeleiders een videofilm gemaakt dus daar hopen en wachten we dan maar op.
Dinsdag eind van de middag stonden mijn moeder (die nog tussen ziekenhuis bezoek en helaas weer operatie kon komen) en ik met alle andere ouders vol ongeduld te wachten. Voor haar juffrouw en de vader van een van haar vriendinnen die meewas, had ik weer een aardigheidje gekocht met een welgemeend bedankje voor zo'n mooi cadeau voor het leven dat ze Fleur hebben gegeven. Het viel me opnieuw tegen dat ik weer de enige was, want laten we eerlijk zijn het is een hele grote verantwoording en voor de leiding absoluut geen vakantie.

2 opmerkingen:

Jan zei

Zo, het zonnetje is terug onder moeders vleugels. De Bellefleur in bloei... wat moet dat daar nog meer zijn in de zonnige Charente.En dat hondje, zo'n klein pupje kan ze komen zien de week na Pasen in La Magdeleine want Kikki, één van onze negen puppies, blijft bij ons.

Au Bellefleur zei

Ja gelukkig is ze weer terug! We komen graag naar Kikki kijken uiteraard.