donderdag 17 maart 2011

Ezeltje strekje

Met Jut en Jul ;-)
Maar het gedekte tafeltje verscheen helaas niet:. Omdat de planning van gisteren anders verliep, zijn Fleur en ik naar een soort van ezelboerderij geweest. We kregen een interessante rondleiding over het bestaan en het voortbestaan van met name het ras van de Baudet du Poitou ezels. Werden zij 40 jaar geleden nog met uitsterving bedreigd; inmiddels zijn er zo'n 600 Baudets. De boerderij waar wij waren, had er 61 waarvan er een stuk of 7 zwanger waren. Ook was er net een paar dagen oud 'bienvenue' geboren; helaas was dit ezeltje bij z'n moeder aan het drinken zodat we hem bijna niet konden zien door de harige vacht van haar. Naderhand waren moeder en kind aan het rusten in de stal. Na de rondleiding, kregen we een routebeschrijving mee met allerlei informatie over flora en fauna voor een wandeling van een half uur. In het seizoen kun je dus een ezel huren waarmee je de wandeling kunt maken. Ook worden er huif en kleinere karrentochten gemaakt. Voor ons was het een lekkere middag van 19 graden buiten in de natuur en als B&B eigenaresse moet je natuurlijk ook zelf de toeristische uitstapjes gemaakt hebben. De foto's spreken aardig voor zich.

2 opmerkingen:

fotolog Albert y Mara zei

Wat een leuke log over die ezels. Ook wij zijn af en toe naar een "ezeltje strek je" op zoek. Soms halverwege een kalendermaand. *wink, big smile*
Ook bij jullie is het voorjaar echt begonnen, hier ook eindelijk en begin volgende week gaan we voor drie weken weer naar Andalucia. Dat werd echt tijd, maar ja soms kan dat niet als je nog een partner hebt die werkt.
Vanuit die "dolfijne" stad een hartelijke groet van ons voor jullie drietjes.

René van Gellekom zei

"Met Jut en Jul" Hahahha, Nou dat kan er ook nog wel bij in je tuin. Een hond, paard en nu ook een ezel.