donderdag 30 september 2010

Even in Nederland

Vorige week maandag stond er een geplande operatie voor mijn moeder in het St Franciscus Gasthuis. Helaas werd ik 's middags door de arts gebeld dat de operatie gestaakt moest worden in verband met een medische fout en er zou die zelfde dag nog een 2de operatie volgen.
's Avonds zijn hele goede vrienden en een nicht van ons naar het ziekenhuis gegaan en hebben ook mij op de hoogte gehouden. De volgende dag was het wat minder met m'n moeder en zijn Fleur en ik woensdag naar Rotterdam vertrokken. Na een ellendige reis (geen goed treinkaartje volgens controleur dus weer betalen, en volgens loket beambte weer wel en geld weer teruggestort, geen taxi te bekennen om van Parijs Montparnasse naar Gare du Nord te gaan, wel rijen wachtenden maar niemand moest die kant uit, uiteindelijk de metro genomen, ellenlange gangen door, trappen op en af met 2 trolleys, rugzak en kind, om de aansluiting met de Thalys te halen...en ik had toch 2 uur de tijd), kwamen we om 13:00 uur al aan op het CS alwaar nicht Yvonne stond te wachten met de auto. Ook vriendin Herma stond bij het station te wachten op onze aankomst. Heel lief.
Snel bij mijn moeder wat spulletjes gepakt en hup naar het ziekenhuis. We zijn toen een paar uurtjes gebleven en 's avonds heeft vriendin Christel ons getrakteerd op een heerlijke pizza.
De volgende ochtend belde m'n moeder zelf vanuit het ziekenhuis dat ze 's middags naar huis mocht. Ik stond met m'n oren te klapperen. Die donderdagmiddag hebben we nog een gesprek gehad met de verpleegkundige en is ook tijdelijk thuiszorg geregeld. Het naar huis gaan, heeft m'n moeder zeker veel goed gedaan want ze sterkte steeds meer aan. Darren is in het weekend ook gekomen en zo waren we weer even compleet.
Helaas zijn we er nog niet, want m'n moeder heeft nog steeds de laat ik zeggen 1ste operatie nodig, die ze niet af hebben kunnen maken. We denken dat dit wel binnen 3 weken zal plaats hebben.
Gisterenavond zijn Fleur en ik weer thuisgekomen, na een voorspoedige reis. Wel was de douane getipt volgens mij want ze liepen met een drugshond door de Thalys en er was strenge paspoort controle en zelfs naast ons een jong stel uit Australie werd ondervraagd, los van elkaar, en hun bagage doorzocht. Gelukkig niets gevonden.

8 opmerkingen:

Zazoe zei

Allereerst de hartelijke beterschapswensen voor je moeder Franca. Dat ze maar voorspoedig mag herstellen van haar operatie.

Wel een enerverende reis als ik het zo lees, bepakt en bezakt mét kind. Gelukkig verliep je terugreis beter, je zo anders gesloopt weer thuiskomen.

Het zal je moeder ongetwijfeld hardstikke goed hebben gedaan om alles weer even compleet om zich heen te hebben!

Liefs, Nina

Anoniem zei

Hey Lieve Franca,

Na ons telefoongesprek wist ik dat het niet zo lekker ging met je moeder.

Wat een schrik met die eerste operatie!!
Gelukkig heb je hele lieve vrienden en familie om je heen, daar kun je op bouwen.

Ik hoop dat het snel beter gaat met je moeder en dat de eerste operatie zijn vervolg zal hebben.
En met goed gevolg uiteraard.

We denken aan jou en je gezin.

Liefs Ellie en de rest.

P.s. telefoonkosten vielen mee dus voor herhaling vatbaar?

Jan zei

hallo Franca, ben blij weer wat nieuws te horen en dan nog behoorlijk nieuws ook. Wens je mams een spoedig herstel en we wensen haar hier in de Charente nog eens spoedig weer te zien. En bij reizen blijft er nog altijd iets van avontuur...maar wel niet op het goede moment deze maal.

Karine zei

Franca, veel beterschap voor je moeder en ook veel sterkte voor jou en je broer. Niet evident he zo bepakt als een muilezel en met de nodige kopbrekers naar Nederland reizen. Ik vermoed dat je aan Fleur wel een prachtdochter hebt, ook in zulke gevallen.
Terug thuis duimen we mee voor een voorspoedig herstel van je moeder

ineke zei

lieve Franca,
gelukkig een redelijk positief verhaal! Hopelijk gaat het met je moeder snel beter en is de 1ste operatie niet te zwaar. Gelukkig dat er vele familieleden klaar staan als jij even niet in de buurt bent.
lekker he?: openbaar vervoer....je moet wel heel veel tijd uittrekken om alles te halen. Maar gelukkig is alles goed gegaan.
liefs Ineke

Anita zei

Ik heb op hyves al een berichtje achter gelaten. Erg benieuwd hoe het op dit moment met je moeder is. Red ze zich een beetje met thuiszorg. Kan me zo voorstellen dat je nu toch het liefst bij haar in de buurt zou willen zijn.

Dikke kus

Kristel Holsbeek zei

Veel sterkte voor je mama!! Een spoedig herstel!! xxx

Franca zei

Bedankt lieve mensen voor jullie reacties. Sinds afgelopen donderdag is de thuiszorg voorlopig weer opgezegd, dus dat is fijn. De volgende operatie zal over 2 a 3 weken plaatsvinden.