dinsdag 9 maart 2010

Treasure Hunt

Na een paar weken uitstel in verband met sneeuw hadden we een heuse speurtocht in de mooie plaats Chasseneuil sur Bonnieure, zo'n 50 minuten van Sigogne.
Deze 2x per jaar gehouden tocht wordt uitgezet door Debbie, een Britse die dit uitmuntend kan. Tesamen met onze twittervrienden Kerry en Richard van http://www.guide2poitoucharentes.com vormden we met hun 2 kinderen Charlotte en Aaron het 'Tweetdeckers' team. Het was een prachtige zonnige dag en gewapend met minimaal 7 A4-tjes vragen, clues...op rijm!, gingen we aan de slag. Dat viel warempel niet mee....de vragen waren moeilijk, maar we hadden een hele leuke dag. In de tentoonstelling in de VVV van Chasseneuil was een oud verzetstrijder uit de WOII aanwezig die destijds verantwoordelijk was voor de dropping van parachutisten in de omgeving en die dus hierover vertelde. Naast de mooie beeldhouwwerken die vaak van hout waren, werden we ook geleid naar het Mémorial de la Résistance, hetgeen zeer indrukwekkend was.
Na afloop werden de goede antwoorden genoteerd en zijn we met 6 punten verschil als 4de geëindigd. Uiteraard werd de inwendige mens niet vergeten en hebben we ook nog een aantal andere gezellige mensen ontmoet, waaronder een Vlaamse die met een Engelsman was getrouwd. Wij zijn volgende keer weer van de partij!

1 opmerking:

René van Gellekom zei

Dat is ziet er allemaal indrukwekkend uit hoor. Gezellig he dat soort dingen?