woensdag 31 maart 2010

Schoolreisje naar Aubeterre-sur-Dronne

Vandaag was het dan eindelijk zover...de nieuwe kleren die we vorige week hadden gekocht vonden hun weg al 1 week geleden in Fleur's nieuwe koffer. Met de hele klas (20 kinderen in het totaal) 3 dagen naar Aubeterre-sur-Dronne, een pittoresk plaatsje op de grens van de Charente en de Dordogne met als thema 'het bos' in de ruimste zin des woords. Met gisterenavond nog een laatste check wat Fleur in haar koffer had gestopt, was ze meer dan klaar voor vertrek. Vanmorgen zei ze tegen me: 'Mama, het zal wel stil zijn zonder jou'.....; eh stil zonder mij terwijl zij omringd is door een hele menigte en ik door onze gasten/vrienden.
Vandaag zullen ze rond half 11 aankomen en dan is het een beetje wegwijs maken van het centrum waar ze zitten, natuurlijk hun bed kiezen. Ze slapen of met 6 of met 8 op 1 kamer, dus dat wordt grote pret natuurlijk. Daarna wordt er (warm) gegeten ....ik denk dat Fleur niet de enige was die niet wilde ontbijten... en dan de natuur in. Uitleg en spulletjes verzamelen, het bekende 4-uurtje, synthese, douchen, vrije tijd, eten en 'keten' eh slapen.
Donderdag gaan ze naar het Arboretum, lunch en 's middags op zoek naar sporen van dieren die in het bos leven en dan 's avonds hebben ze buiten een soort van bbq....met kampvuur en alles wat daarbij hoort.
Vrijdag staat het eco systeem in de planning, lunch, evaluatie en dan komt ze lekker weer naar huis.
Voorafgegaan aan deze trip hebben ze o.a. boompjes geplant en theoretische uitleg gekregen over het ontdekken van een 'levende wereld' in het bos.
Na de schoolreis moeten ze op school dingen opzoeken op internet om uiteindelijk gezamenlijk tot een presentatie te komen van de natuur.

Het is dus niet alleen maar feest!

4 opmerkingen:

coco zei

Nou Franca,

Ik denk dat het zonder Fleur ook stil zal zijn en vooral als een schoolreisje langer duurt dan een dag. Ik neem aan dat het de eerste keer is.

Laten we hopen dat ze het leuk vind, programma ziet er geweldig uit.

Liefs,
Ellie

René van Gellekom zei

Ben erg benieuwd hoe het is vergaan. Met Bob had ik altijd de ervaring dat ze schor van het zingen thuis kwamen. Later ging hij pas op 'kamp'. dus ze zijn er wel vroeg bij in Frankrijk.

Anita zei

Ik neem aan dat ze intussen weer thuis is hihi
Hoe hebben Fleur en mama deze dagen ervaren ?!

Ian zei

OMG that looks so sad! I didn't even know you had taken the photo, it's like she's going and never coming back :'(

.. fortunately she did!